• mrzed001
    #9
    Szerencsére nem csak az "életképtelen" bölcsészek kaptak ily oktatást. Bár mindenképp kevesebben, mint kellene.
    A tényekkel pedig az a gond, hogy aki nem vitázni hanem veszekedni akar, az egyszerűen ignorálja a számára kényes tényadatokat.
    Mint a mátrixba: nincs kanál ...

    Azzal viszont egyet kell értenem, hogy az ilyen emberek nem képesek elismerni a tévedésüket.
    Hiába bizonyítja be az ember, logikai levezetés, objektív, közismert vagy épp empirikus tényadatokkal (cikkek, linkek, számítások, publicisztikák), akkor se hajlandóak belátni.
    És a legnagyobb gáz, hogy mindezen bizonyításra nem ellentétes bizonyítással, a tételek megcáfolásával, logikai bukfencekre rámutatással válaszolnak, hanem a vitapartnert kezdik el támadni.
    A régi bugyuta elmélet szerint, azaz ha lejáratod "ellenfeled", akkor a mondandóját is megcáfoltad. Ami amúgy annyira sok sebből vérzik (logikailag), hogy bele se akarok menni.


    @fonak:
    Elfogadom. Illetve úgy mondanám, hogy minden média mára függő, ideológia szerinti propagandagépezet lett, ahol az szerinti cenzúra van életben.
    És a legviccesebb, hogy míg USA-ban vannak jobboldali pártok és médiák, addig európát teljesen leigázta a baloldali pártberendezkedés és médiauralom.
    Ez pedig VÉLEMÉNY cenzúrához vezetett.
    És ez miért nagy probléma?
    Mert még vitázni sem lehet bizonyos dolgokról, dogmákról (maga a dogma szó itt tökéletesen találó).
    Már maga a vita is, és már nem csak erkölcsileg (vélemény cenzúra, ellehetetlenítés, kisemmizés), de BŰNÜGYILEG üldözött dolog lett.

    És itt emlékeznék még meg az Orville sorozat egyik részéről. Egy bolygó, ahol mindenki szavazott, pl bűnügyben (szimpátia alapon, nem tények ismeretében).
    Abban volt egy mondat, hogy: "összekeverik a véleményt, a tudással"
    És ez bizony nagyon találó napjainkban is.