• Blage7
    #8
    "A rockstar meg egy kreten ceg."
    "Igenytelen, fillerbaszo amatorok."

    Ha a Rockstar kretén cég, és amatőrök, akkor miért foglalkozol az általuk készített játékokkal? Szar lehet úgy "szórakozni" hogy közben esz a méreg.

    "Hoznak a nagy budos lofaszt.
    Sok haztartasban van pc es konzol is."

    Nem hoznak több pénzt, mert sok háztartásban van konzol meg PC is? Ez körülbelül olyan érv, hogy az autóillatosító nem hoz sok pénzt a gyártójának, mert van a háztartásban motorkerékpár is. Nettó hülyeség.
    De csak a Te kedvedért, álljon itt néhány eladás egyidőben megjelent multiplatform játékokról, a VGChartz adatai szerint:
    The Witcher 3: PC - 0.91 millió | Xbox One - 1.63 millió | PlayStation 4 - 5.15 millió
    Battlefield 1: PC - 0.76 millió | Xbox One - 5.11 millió | PlayStation 4 - 7.22 millió
    Fallout 4: PC - 1.39 millió | Xbox One - 4.92 millió | PlayStation 4 - 8.34 millió
    Overwatch: PC - 0.91 millió | Xbox One - 2.55 millió | PlayStation 4 - 4.34 millió
    Doom: PC - 0.37 millió | Xbox One - 1.43 millió | PlayStation 4 - 2.71 millió

    Ahogy látod, még a gyengébben teljesítő Xbox One is lehagyja az eladásokban a PC-t, minden esetben és ez csak néhány példa. De nézzünk mellé néhány PS4 exkluzív címet is.

    Horizon Zero Dawn: 5.19 millió
    Detroit Become Human: 1.04 millió
    God of War: 4.84 millió
    Uncharted 4 - A Thief's End: 10.10 millió

    Érdekes, itt is még a leggyengébben teljesítő eladás is lehagyja a The Witcher 3 PC-s eladásait, pedig az szinte mindenki szerint egy RPG mestermű és a CD Projekt Red egy olyan csapat, akiknek meg kell hálálni a munkát.
    A hardver gyártó hasznát meg meg sem említem. Gondolhatod az AMD mit kaszált több mint 80 millió eladott PlayStation 4 konzol után. De nyilván, mint sok más, külföldi fórumon hangoskodó szerint, gondolom szerinted is a konzolok csak visszahúzzák a hardveres fejlődést, bár én érdekes módon úgy hallottam, hogy a technológiai fejlődés most is zajlik (RTX kártyák például), nem pedig arra várnak a mérnökök hogy a Sony vagy a Microsoft kiadja az ukázt...

    "a ps4-es exkluzivok egy centivel nem jobbak mint azok amik minden platformra kijonnek."

    Talán nem jobbak, de a Sony azért fizette a fejlesztőket, hogy az ő platformjukon jelenjen meg. Tudod, mint amikor fizetsz egy szabónak az öltönyért. Biztos jól állna máson is, de Te fizettél érte, így az csak a Tiéd.
    A Sony pedig jól teljesít fényképezőgépek/kamerák és televíziók terén is, ugyanúgy mint filmek és videojátékok terén is, így köszönik szépen, de jól megvannak Vér István fröcsögése nélkül is.

    "Egy uncharted 4 ugy kapna pc-n 70%-ot a userektol mint a huzat."

    Miért csak 70%? A grafika jó, a karakterek jól megírtak, a játékmenet hangulatos és elég hosszú is ahhoz hogy ne érezzük túlnyújtottnak. Ez miért csak 70%? Hiába, van akinek semmi nem elég...
    És ez dióhéjban a "csakapécé" tábor problémája. Mindig elvárják hogy CSAK és KIZÁRÓLAG velük foglalkozzanak. Mindig mindenből több kell, nagyobb kell, szebb kell és amikor megkapják? Nem elég... Ez az effekt szar... Az a fűszál gagyi... Dögunalmas... Nincs mit csinálni... Miért nem fut el egy 10 éves rozoga szar PC-n, biztos szarul van optimalizálva... Majd megvárom a Steam leárazást... Vagy ott a torrent, jól letöltöm, aztán azzal magyarázkodok, hogy "há' de nincs demo hogy kipróbáljam, úgy meg nem adok ám pénzt érte, ha teccik a játék, megveszem, becsszó..."
    Ezért éri meg jobban a fejlesztőknek a konzol piac. Fix hardver, így egyszerűbb rá fejleszteni. Nincs torrent lehetőség, mint a régi konzolok esetében. És a játékosok a játékról beszélnek, nem FPS számokról, meg processzor magokról, meg arról, hogy mennyire fillérbaszó az adott fejlesztőcsapat.
    Tudod, a tények már csak ilyen makacs dolgok. Attól mert Te meg vagy sértődve és hisztizel, még nem fognak megváltozni.