• Blage7
    #21
    Tanácsodra újra nekifutottam a VGChartz-on, Doom (2016)
    PS4 - 2.92 millió
    Xbox One - 1.45 millió
    Nintendo Switch - 0.43 millió
    PC - 0.38 millió

    Nem tudom ezt a kétmilliós PC-s eladást hol nézted, lehet igazad van, mert pl. Redditen is 1.37 milliót írnak, mindenesetre ez az oldal ennyit ír. Hidd el, hogy nem a kisujjamból szívtam ki az infót. De a lényeg változatlan marad, miszerint konzolra többet adnak el belőle.
    A hozzászólásod többi részéhez pedig annyit, hogy sok játékfejlesztő igen hamar lehúzhatná a rolót ha úgy gondolkodna mint Te. Mert konzolra a kutya nem venné meg a terméket (félkész játékot minek is), PC-n meg a játékosok (a mostanság látott helyzetből kiindulva) vagy letöltené, vagy megvárna valami leárazást vagy nem is játszana vele, mert nincs elég erős PC-je. Egy játék után csődbe is mehetnél. A legutóbbi RDR 2 cikknél is (ahol a hivatalos PC-s megjelenésről van szó) is rögtön az első kommentek között volt, hogy lesz e vajon hozzá crack. Külföldi fórumokon a rengeteg "PC Master Race" agyhalott is büszkén hangoztatja, hogy majd ők jól lekalózkodják a játékot, mert hát meg kell mutatni a Rockstar-nak, hogy mit érdemelnek amiért a játék később jelenik meg. Hőzöngtek amikor a Blizzard bejelentette a konzolos Diablo 3-at (holott anno a Diablo 1 is megjelent konzolokra, sőt, még a WarCraft 2 is), hőzöngtek amikor bejelentették a mobilos Diablo játékot, annak ellenére hogy tudni lehetett hogy készül a Diablo 4 is. Hőzöngnek hogy a konzol exkluzív játékok mennyire a játékipar rákfenéje, aztán meg megállás nélkül sorolják, hogy "hát de sztímen több ezer ekszklúzív van". Az nem baj, hogy azok 90%-a egymást másoló indie pixelhalmaz, meg soha el nem készülő early access cím, de mivel azok PC-n exkluzívak, ezért azokkal nincs baj. Hőzöngnek, hogy a mobilos játékok miatt terjedtek el a mikrotranzakciók (amiben van igazság), viszont azt már elfelejtik, hogy az egész lootbox meg "vegyé' skint 5 dolláré'" dolgot a Valve vezette be a CS-ben. Bármilyen hír kapcsán csak a hőzöngés, aminek a PC-n kívül máshoz is köze van. Érdekes, konzolos fórumokon nem találkozok ezzel a jelenséggel, ott csak a játékokkal foglalkoznak vagy hogy éppen hardverileg mi várható a későbbi konzolokban.
    Tény hogy a PC erősebb, bár nyilván ha ötször annyiba kerül, akkor el is várható hogy erősebb legyen. A konzoloknak sosem volt célja, hogy a gamer PC-kel felvegyék a versenyt, ugyanúgy mint ahogy a Ladának sem célja hogy felvegye a versenyt a Ferrarival. Csupán egy olcsóbb alternatívát kínálnak. Persze lehet mondani, hogy ha ugyanannyi pénzből összeraksz egy PC-t mint amennyibe mondjuk most egy PS4 kerül, akkor is erősebb lesz. De hogy nem fog sokáig kitartani az biztos. Nézd meg a PS3-at, 2006-ban jelent meg, de majd 10 évvel később olyan játékok jelentek meg rá mint az Uncharted 3, The Last of Us, GTA V és röccenés mentesen futottak. A PS4 2013-ban jelent meg és 5-6 évvel később olyan játékokat futtat röccenés mentesen mint az új God of War, Red Dead Redemption 2, Spider-Man, Days Gone... És meg merem kockáztatni hogy a közel jövőben megjelenő címek (Cyberpunk 2077, Death Stranding, Modern Warfare...) esetében sem lesz másképp.
    Mutass egy olyan PC-t, ami ennyi pénzért erre képes.
    Az meg hogy kontrollerrel csak elborultak tudnak játszani... Másokra mutogatsz csak mert Te béna vagy valamihez, teljesen komolytalan.
    Billentyűzet és egér jó az FPS-ekhez meg stratégiához, ezért szoktam ezeket PC-n játszani. Minden másra (foci, platformer, verekedős, TPS, stb...) nekem tökéletes a kontroller.
    És ahogy ugh-nak is írtam, neked is lett volna lehetőséged másnál kipróbálni a konzolt, de inkább megvetted. Szíved joga, csak aztán ne csodálkozz ha ugyanazt mondom neked is, hogy hatott rád a hype.
    Én is a PS4-et csak megjelenés után 3 évvel vettem meg, mert elkezdtek rá olyan játékok megjelenni, illetve olyan játékokat jelentettek be amik felkeltették az érdeklődésem: Uncharted 4, Ratchet & Clank, Detroit Become Human, Horizon Zero Dawn... Később meg jött a Spider-Man, God of War, Days Gone, stb... Sok órányi szórakozás, nem pedig jajgatás, hogy miért nincs még több pixel, miért nincs még több FPS, miért nem támogat minden csili-vili hülyeséget amit sokszor a játék hevében észre sem vesz az ember.
    Végezetül csak annyit, hogy nincs azzal semmi baj, hogy Te a PC-t preferálod, azzal sincs hogy elmondod a véleményed, azzal már inkább hogy mindenkit elborultnak tartasz aki másképp gondolkodik mint Te.