• lammaer
    #27
    Ne is haragudj, de ez igy ebben a formában nagyobb hülyeség mint amit Sequoyah írt....

    ITban dolgozom húsz éve, egy női informatikus, UX designer, manager vagy business analyst nem beszél többet a családjáról, a kutyájárol vagy a függönyvarrásról.
    Alapvetően valóban jót tesz a csapatnak ha vannak benne hölgyek, és mi is megragadunk minden lehetőséget hogy felvegyünk és megtartsunk lányokat a szakmában, mert ritkák mint a fehér holló, és tudat alatt egy pici (!) hátszelük is van ilyenkor pont emiatt (ami ritka az értékes).

    Abban viszont egyetértünk - ahogy lentebb is írtam - hogy a szakmai rátermettséget ilyen mesterséges marhasággal pótolni butaság, káros, és az államnak egyébként sincs joga beleszólni ilyen szinten a magánszektor működésébe. Lehet népszerüsiteni a férfiak által dominált szakmákat (én magam is járok ki általános és középiskolákba népszerűsíteni az iniformatikát, és külön fejezetet szentelek a lányoknak, hogy megmutassam nem csak programozás van), terelgetni a lányokat ezekre a területekre, de ilyen diktatórikus szabályokat hozni bűn.

    Sajnos én is tapasztalom azonban, hogy állami parancs nélkül is egyre több cég(angliában pl) tolja ezt a gender balance dolgot, és megvan a káros hatása... sokszor beteszik őket manageri/koordinátori feladatra (mert hát programozni nem tud, hátha jó szervező), és ilyenkor nem egyszer több kárt okot mit hasznot hoz. Én meg szívjak vele, hogy magyarázzam el neki, hogy ez vagy az technikailag miért nem lehetséges, és a döntéshozásra csak akkor képes ha felvázolok neki 5 opciót, leírva hogy melyik opció milyen hatással lesz a projektre. Erre viszont már a 10 éves fiam is alkalmas, vagy a háztartásbeli anyósom, mert ez kiválasztás, nem döntés.
    Persze van férfi managerből is ilyen, de pont az lenne jó ha azokat is kipaterolnák, nem még növelnénk a szakmai rátermettség szerepét a kiválasztási rendszerben.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2018.10.06. 00:03:13