• fonak
    #26
    Persze, egy cégvezetésnek joga van "progresszív" idiótának lenni és diversity hire-okkal feltölteni a workforce-t. Bár ha nem pozitívan diszkriminálna bizonyos csoportot, hanem negatívan, abból oltári nagy botrány lenne (ha nyíltan vagy csak bizonyíthatóan csinálná). De hogy egy állam törvénnyel kötelezzen erre magáncégeket... az kicsit már túltolás. Épp elég, hogy az állami szektorban már régóta ez folyik az USA-ban, tele is vannak a közintézményeik, hivatalaik "affirmative actionnel" felvett alkalmatlan feketékkel, nőkkel, spanyolajkúakkal szarásig. Sőt a hadsereg is.
    A szexuális zaklatásos érv is hülyeség, főleg hogy a HR területen most is jellemzően nők vannak többségben a nagy cégeknél, márpedig az ilyen ügyekkel hozzájuk fordulnak első körben.

    Sydra: "Egy cég, amit az emberek a saját pénzükből, idejükből, erejükből építenek fel az nem köztulajdon, nem közmű"

    Ez az érv sajnos csak akkor érvényes a balosok szerint, ha mondjuk a facebook vagy a twitter cenzúrázásait kell megvédeni a "magáncég, azt csinálnak amit akarnak, nem kell szólásszabadságot adjanak annak, akinek nem tetszik a pofája nekik" érveléssel...