KoLaMan#11
Máshol elmagyaráztam már, de még egyszer röviden.
Egy profi kritikusnak (akinek ez a szakmája, és sértés nélkül mondom az nem SG szint) teljesen más az ízlésvilága, elvárása, magyarán az értékrendszere. Ami nem baj, csak éppen közöm nincs hozzá, soha nem befolyásolt - más kérdés, hogy gyanúsan sok esetben tetszik nekem olyan film, ami nekik nem, és fordítva. Emiatt van a csipkelődő előítéletem, amúgy a filmválasztásomban hidegen hagy, hogy miket firkálnak össze.
Valamint hiszed vagy sem, tisztában vagyok a paradicsomos oldal értékelési rendjével - pontosan ezért sem tartom sokra.
Tudod (ismét hiszed, vagy sem) a reklámok sem nagyon befolyásolnak. Mert képzeld, ha arra van szükség, végtelenül egyszerű ember tudok lenni: miről szól a film, kik a szereplők, a rendezőt/producert ismerem-e, és végül érdekel-e. Ennyi (legfennebb abban van eltérés, hogy szórakoztató, vagy elgondolkodtató témáról van-e szó, amúgy mindkettő érdekel). Elismerem, a bemutató utáni visszajelzések is befolyásolnak, de leginkább a környezetemben lévők, általam ismert ízlésű emberek véleménye érdekel. Nagyon, nagyon ritkán nézek meg premier filmet.
Végül pedig, de nem utolsó sorban, ha azt hiszed, hogy egy pár soros hozzászólásból mindent tudsz a poszt szerzőjéről, és (sokszor fölényesen) kioktathatod - akkor Te vagy a LÚZER.
Amire nem lennék büszke (hogy téged idézzelek).