• ostoros
  #25
  Ez pontosan így van... Ha valaki körbenéz mondjuk Hollandiában, a vidéki falvakban, ahol távol vannak a városoktól, vagy akár dél-Franciaországban, azt látja, hogy megállt az idő. A városi élet, különösen a nagyvárosi élet, emberellenes. Nem azt mondom, hogy nem kényelmes! Csak azt, hogy az ember szaporodását megakadályozza.
  Egy környezeti hatás akadályozza a gombák szaporodását? Gombaellenes.
  Egy környezeti hatás akadályozza a baktériumok szaporodását? Baktériumellenes.
  Egy környezeti hatás akadályozza az ember szaporodását? Emberellenes.

  Ez játszódik le Európában. Aki elhagyja a falut, annak genetikai állománya idővel eltűnik. Aki a faluban maradt, azé megmarad. A szelekció a nagyvárosok ellen dolgozik.
  Ha viszont a lakosság nagy része városiasodott, akkor gebasz van, csökken a népesség, jöhetnek a migrik a helyükbe, a városokba természetesen, hiszen az a pár falu ami megmaradt, köszöni szépen, megvan. Nem onnan fogyott el az ember.

  Na ezért akkora tragédia népesedési szempontból, hogy hazánknak ekkora vízfej fővárosa van... Elég megnézni Budapestet. Már a 40-es években kevesebb gyerek született a fővárosban, mint ami a lakosság fenntartásához kell. Azért lett akkora vízfej, mert vidékről költöztek be az emberek. Ami meg azért volt, mert a jó kommunista rendszer szinte minden ipart a fővárosba telepített, munkaerővel együtt. (szélsőjobb vélemények szerint azért, mert csak a fővárosban elég magas a macesz jelenléte.)
  Ma is ez történik amúgy, de ma már nem a kommunista párt telepíti be százezrével az embereket, hanem annyi történik, hogy Budapest és környéke elszív (lerabol) minden befektetést ami az országba érkezik. És mivel csak ott van munka vidék (főleg kelet-Magyarország) kiürül, és csak a legcsóróbbak, a nyugdíjasok és a cigányok maradnak.
  Aminek legfőbb oka a Budapesti döntéshozók csőlátása.
  Mert mi történik? Kis, vagy közepes (legyen mondjuk osztrák) cég úgy dönt befektet hazánkba. Első dolga mi? Irodát nyitni Budapesten. Aztán a budapesti alkalmazottainak ki adja a parancsot: keressetek befektetésre alkalmas helyszínt.
  Mire egy hét múlva elé tesznek 15 Budapesti, 9 Pest megyei, meg két Dunántúli helyszínt, hogy válasszon a főnök.
  Mert a budapesti ember agyában csak Budapest létezik. Csőlátás.
  Aztán meg csodálkoznak, hogy a vidéki ember gombokért, meg egy beígért állami befektetésért leszavaz a fityeszre. Mert a másik oldaltól még ennyit sem kapott soha, csak a dumát, hogy "társadalmi mobilitás" költözz te is Budapestre a többi mellé. Meg a lenézést, megvetést, mert a budapesti ember azt hiszi, hogy vidéken még mindig a gémeskút a menő.

  Közben meg pont így születnek a gettók. Eltűnt a munkahely egy adott területről? Jaj, nehogy valamilyen állami befektetést csináljunk a térségben, nem inkább hagyjuk az egészet lerohadni, és adjunk munkanélküli segélyt. Ez történt Borsodban a rendszerváltás után. Állambácsi nem akarta megoldani a helyi krízist, inkább segélyezett, hogy a problémát megőrizze.
  Miközben egy meghirdetett vilanyszerelői állásra (ipari áram) Győrön és Budapesten 6-an jelentkeztek, Miskolcon pedig 112-en. Igen. Száztizenketten, ugyanarra a hirdetésre.

  Szóval összegezve: a budapesti ember nem szaporodik, hát költöztessünk oda vidékről mindenkit, hogy azok se szaporodjanak, és kiürüljön az ország.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.09.27. 21:43:20