• Irasidus
    #94
    "A média által közvetített rózsaszin köd arra jó, hogy a fenti, emberi leket megnyomorító szituációból autómatikusan következő depit elfedje."

    Láttál te mostanában híradót, vagy bármiféle médiát? Kétlem, ha ezt írod. Csak az a hír, amiben vér van

    "Az a gond a jelenlegi világi értékrenddel, hogy valójában nincsenek is benne magasabb rendű értékek. A közgondolkodásban az ember, a társadalom, a világegyetem viszonya egy valami naiv szociáldarvinizmus szintjén mozog. A legrátermettebb túlél és pont. "

    Én nem ezt látom. Én rengeteg segíteni akaró embert látok, és civil szervezetet. És persze állami szinten is szép számmal van, még ha nem is tökéletes, de nem arról szól a világ hogy legrátermettebb éli túl. Gyanítom, te sem lennél az élők között már, ha ez így lenne... Azért bármennyire is szar a nyugdíjasok helyzete, azt nem lehet mondani hogy ők a legrátermettebbek, de ugyanígy a betegekről, vagy munkanélküliekről, és más szociális hálóra szorulókról. Tudom divat szidni a politikát, de ha így lenne ahogy írod, ma Mad Max világát élnénk, ehelyett megbotránkozunk azon, ha valaki elmegy egy hajléktalan mellet. És az a gyanúm, hogy te csak a negatív dologra figyelsz, ha ez így gondolod, vagy csak nagyot akartál mondani... lásd a linkemet, miért mondom.