• defiant9
    #130
    "Érdekes, hogy ezzel az állítással nem állsz vitába:"
    Én vitába szálltam és megmagyaráztam hogy miért része az emberi természetnek az hogy nem a másik negatív tulajdonságait hangoztatjuk. Azonban itt is csak elsunnyogtál.

    "Természetesen a feminizmus és a liberalizmus is minden más vallásnál jobban kirekeszti a kereszténységet,"
    A liberalizmus nem rekeszt ki semmit, elfogadja hogy vallásos vagy és ennek megfelelően élsz, azt azonban nem fogadja el hogy másra kiterjeszd/előírd az te életmódod, mindenki maga dönt elv. Te vagy aki nem tudja nyugodt szívvel elfogadni hogy valaki meleg/néger/liberális és ennek megfelelően él vagy akár csak öltözködik. Ezért is koherens a liberális világnézet és ellenmondásos a konzervatív tradíciók követése, ahol még az alap sem egzakt(az 5000 éves múlt is tradíció meg a 100 éves is, de a kettő ellentmond egymásnak). Ugyanilyen egymásnak ellenmondóak a vallások. Ezt is képtelen vagy feloldani, csak a homokba dugod a fejed ha felmerül.

    "előttetek zsidókat vagy Szent Izraelt"
    Vegyük észre hogy Izraelben ugyanúgy vannak ultra ortodox konzervatívok és liberálisok is (meglepően nagy az utóbbiak száma). Egy liberális az első csoport elveivel nem fog egyetérteni még a másodikkal igen, ez teljesen független attól hogy mindkét csoport zsidó vallásúnak mondja magát.

    "hanem hogy tele vannak ellentmondásokkal és kettős mércével mérik elveiket annak ellenére"
    Nemnemnem, te vagy tele ellenmondásokkal, amint szembesítve vagy egy ilyennel akkor válasz nélkül elsunnyogsz. Ha reagálsz pl. a statisztikai adatoknál ott meg a teljes homály ami napvilágra kerül (úgy gondolod hogy a végzettség alapú statisztikák egyben életkor alapúak is vagyis a 8 általánost végzett sor a 14 évesek eredményeit tartalmazza)