• defiant9
    #124
    "Ami "tényt" te linkeltél, az egy mellébeszélés"
    Amit én linkeltem azok számok, te pedig nem linkeltél számokat. Látod ugye mi a gond abban amikor tényadatokkal szemben teszel állításokat?

    "A liberalizmus nem csak a gyakorlatban rossz, hanem a teóriája is eredendően sátáni. Az isteni rend pusztításának egyik lépcsője társadalmunk hanyatlásában."
    Ebből remekül látszik hogy a mi a probléma, dogmatikus alapon nyilatkozol (érvelésnek nem nevezném, mert azt a színvonalat nem üti meg). Kitaláltad hogy mi a helyes és minden más sátáni. Egy érvelés úgy nézne ki hogy 'helyes mert ...', 'helytelen mert ...', pl. 'helyes mert védi a gyermeket a családon belüli erőszaktól'.

    "Még konkrétabban: Közbeszéd tárgya lehet, hogy a négereknek jó a ritmusérzéke, a zsidók intelligensebbek mint mások, de hasonlóan általános, negatívnak tűnő tulajdonságok említése már nem polkorrek"
    Ez egy alapvető emberi attitűd, nem kezded el szidni a másikat mert annak kölcsönös gyűlölködés a vége ami a kooperáció ellen hat, az emberi faj evolúciója pedig erre erősen épít. Jellemzően ha lehet akkor lenyeljük a negatív véleményünket nem vágjuk a másik arcába felismerjük hogy ez sehova nem vezet, nincs hozadéka. Ezt a viselkedésmintát kb. óvodában tanuljuk meg(már akinek sikerül abszolválnia). Értelemszerűen dicséret ezzel ellentétben oldja a kialakult feszültséget és elősegíti a jövőbeli együttműködést, még akkor is ha csak egy üres 'milyen szép a ruhád' közlés. Az analógia megáll társadalmi rétegek szintjén is, kivétel a tudományos alapú értekezés, ott nincs tere az 'udvariaskodásnak', ott csak objektív tény adatokat szabad használni mindenféle szűrés nélkül.

    "liberalizmusban kódolva van a káosz és egy mindinkább hiányzó szigorú rend reménye"
    A káosz nincs kódolva, a liberalizmus teljesen kompatibilis a törvényekkel, a liberális természeténél fogva elfogadja hogy másnak is ugyanolyan jogai vannak amiket nem csorbíthat. Ezzel szemben a konzervatív/tradicionális értékrend kasztokat hoz létre, nem, életkor, bőrszín, anyagi helyzet stb. alapján. Ezen elv helyességét legfőképp azok hirdetik akik magukat a legfelső kasztba, fehér felnőtt hithű jómódú keresztény férfi sorolják. Gondolkozz csak el azon hogy továbbra is osztanád-e ezt az elvet ha szegény kisgyermekes kisebbségi vallású fekete nő lennél? Ha NEM a válaszod akkor talán megérheted hogy miért is ellentmondásos az álltad preferált ideológia.