• Tetsuo
    #116
    Valamit megint félreértettél. Ami "tényt" te linkeltél, az egy mellébeszélés, ugyanis az előző hivatkozásom (amire végül is válaszoltál) 25 és 35 éves életkorokat határoz meg. Te 35 éves korodban még egyetemre, esetleg középiskolába jártál? :-)
    (Szerintem azt te pontosan tudtad, hogy nem arra válasz, csak terelsz, mert lételemed, illetve nem tudod védeni a védhetetlent. Ha valaki félreérthetően fogalmaz- amiről itt szó sem lehet, egyébként -, akkor én nem a nekem tetsző, hanem az ő szemszögéből relevánsabb értelmezést előlegezem meg, részben a kostruktív beszélgetés reményeként, részben tiszteletből. De hát különbözőek vagyunk.)
    Sajnálatos tény az is, hogy a sokévtizedes agymosás hatására a szabados felfogású emberek száma messze megelőzi a hagyományokhoz ragaszkodókét. Az Egyesült Államokban Donald Trump bohózata, illetve Európában az aktuálisan erősödő bevándorlás-ellenesség látszólag erősíti a konzervativizmust és a szélsőjobbot de valójában csak annak vulgáris vonulatát, ami megint csak mennyiségi, mintsem minőségi javulás lenne, ráadásul mint írtam, a konzervativizmus már régóta nem elég.

    Semmi "garbage", a gyermekek ma sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve, mint bármikor a történelem során, köszönhetően éppen a liberalizmusnak. A sokrétű agymosás egyik alappillére a családmodell felborítása, népszerűtlenné tétele mellett a kicsik nevelésének kötelező elferdítése, az aberrációk erős propagálása kiemelkedő pont a neoliberális aktivitás során. Úton-útfélen lehet tapasztalni az ennek eredményeként is megnyilvánuló erkölcsi és kulturális hanyatlást, leginkább a "haladóbb" liberális demokráciákban.
    A liberalizmus nem csak a gyakorlatban rossz, hanem a teóriája is eredendően sátáni. Az isteni rend pusztításának egyik lépcsője társadalmunk hanyatlásában.
    Véletlenszerűen rábökök egy témára: politikai korrektség, ennek megfelelő viselkedés és kommunikáció... Elmebeteg ötlet. Tehát a hazugság hivatalossá tétele, Abszurd! Konkrét példával élve, hogy megértse az is, akinek címeztem a hozzászólást: Általában egy kisebbség pozitív különlegességeiről eshet szó, a negatívumokról még utalva sem. Még konkrétabban: Közbeszéd tárgya lehet, hogy a négereknek jó a ritmusérzéke, a zsidók intelligensebbek mint mások, de hasonlóan általános, negatívnak tűnő tulajdonságok említése már nem polkorrekt, így bizonyos problémák lényegét egyszerűen lehetetlen kommunikálni a politika, a média és a kultúra által. Egyre több a tabu, az újraértelmezés és a virágnyelv a liberalizációnak köszönhetően, ami az információs (és így minden egyéb) káosz előszele.

    Lehet, egy másik topikban volt, de a "nők elnyomása" ellen harcoló feministák is teljesen hamis utat járnak és kommunikálnak. A Luxemburg-félék pl. a muszlim társadalmakban, vagy az ortodox zsidók körében fellépő valódi elnyomás helyett a nők gyermekvállalása és anyaszerepe, vagyis a normális családmodell ellen tiltakoznak vehemensen.
    Természetesen a feminizmus és a liberalizmus is minden más vallásnál jobban kirekeszti a kereszténységet, főként annak megszokott, mérsékelt, prosperáló közösségeket eredményező formáját.
    Norvégiában az állami gondozott/nevelőszülőkhöz került gyermekek jelentős része a konzervatív családmodell szétrombolása érdekében lett hivatal által elrabolva.
    Persze, lehet mondani, hogy a liberalizmus nem erről szól, itt Norvégia tévedett vagy a hivatalok túlkapásait nem hirdeti az eszmerendszer... ahogy az alábbi linkek jórészére is lehet kifogás, hogy egyedi esetek.
    Csakhogy egyre több az efféle egyedi eset és egyre inkább bebizonyosodik, hogy igenis a liberalizmusban kódolva van a káosz és egy mindinkább hiányzó szigorú rend reménye. Ami sajnos a rombolás következő lépcsője lesz, hiszen azt a rendet, ami igazán diktatúra lesz, ugyanezen hátterű csoportok működtetik majd, mint a jelenlegi magából kiforduló, összeomló társadalmat.