defiant9#115
Én tény adatokat linkeltem amire nem tudtál reagálni csak elsunnyogtál 'jó' szokásod szerint.
A te linkjeid(bár csak pár címet olvastam el) szubjektív állásfoglalások. N+1x elmondtam hogyha valamit közölni akarsz akkor írd le ne pedig tömegesen linkelgess.
Egy konkrétumot mondtál a magzat jogait a HSZ-od többi része garbage.
Ez egy speciális helyzet mivel a magzat az anya fizikai testébe van zárva ami felett az anyának van rendelkezési joga. Az anya jogai itt természetes módon erősebbek, pl. bármikor főbe lőheti magát ekkor a magzat is meghal míg visszafelé a magzat ilyen(semmilyen) döntést nem tud hozni. Ameddig meg nem születik és nincs fizikai szeparáció a két test között addig a jog sem tudja teljes értékű emberi entitásnak tekinteni. Itt szükségszerűen egy kompromisszumos helyzet alakult ki, ahol az anya jogai bizonyos aspektusból erősebbek, de cserébe egy időablakon túl el is veszik tőle a saját teste feletti önrendelkezési jogot. A határvonal ugyan orvosi alapon lett kijelölve de nem egzakt, ameddig nincs mesterséges méh addig nem látok jobb megoldást mint a kompromisszum.