• Tetsuo
    #111
    "Minél iskolázatlanabb valaki annál valószínűbb hogy konzervatív, minél magasabb a végzettsége annál valószínűbb hogy liberális." Ekkora ökörséget rég olvastam.
    Valójában ennek pont az ellenkezője igaz. Mindenki liberálisnak születik, de van, aki továbbtanul.
    link

    A liberalizmus az emberiség egyik legpusztítóbb eszmerendszere, amire a többség valószínűleg csak akkor jön rá, amikor már késő lesz. Kéz a kézben jár a baloldalisággal, ami pedig a meritokrácia hierarchiáját a többség, vagyis a csőcselék látszólagos uralmára, de valójában egy érdemtelen kisebbségére cserélő irányzat. Ezek lényege a hagyományok, az addigi (abszolút) értékek relativizálása majd kendőzetlen rombolása.
    A liberalizmus egyik folyománya a kérkedő, paradicsommadárnak öltöző, sorozatos blaszfémiát elkövető homokosok közszeméremsértésének "elfogadása", gyerekek nemváltásának terjesztése, és valószínűleg majd a pedofília legalizálása is.
    Jelenleg a konzervativizmus nem elég, már nincs mit konzerválni, radikális restaurálásra lenne szükség. Tehát ebben az esetben a langyos jobboldaliság éppen a másik, a romboló oldalt segíti. (Nagyon) radikális változásokra van szükség ahhoz, hogy visszabillentsük társadalmunk szekerét a helyes kerékvágásba, különben belezuhanunk a szakadékba, ahova annyira "haladunk".

    Érdekes, hogy a magukat liberális demokratáknak aposztrofálók csak akkor értenek egyet a "többség" döntési jogával, amikor liberális döntéseket hoz; amint antiliberális megmozdulás (vagy arra tett törekvés) történik részéről, az populizmus.
    Az eszméik rengeteg önellentmondásainak egyike éppen az, hogy a populus annyira mégsem a kedvencük...