• Tetsuo
    #109
    Nem tudom, miért írtál le valamit újra, ennyi erővel én is újrázhatnám az összes hozzászólásomat, mert elferdítve válaszolsz rájuk, mintha nem akarnád megérteni a lényegét, hanem csak kötekedni próbálsz.

    A média (szándékosan) torzít - alap. A globális fősodor durván egyöntetűen. Ami a fősodor ellen megy, annak van esélye arra, hogy közelebb legyen az igazsághoz vagy az abszolút objektivitáshoz, de azt nem érik el, mert a világ már ilyen. Természetesen attól, hogy eltér a többitől, még nem garancia semmire.
    A kuruc.info egy üde kivétel, mint írtam: kompenzál, de sajnos nem tökéletes, hiszen bár rámutat a magyarellenességre, szemita hegemóniára, de a lényeg felett elsiklik, ugyanis világi oldalról közelít és a magyarázatokat is aszerint fogalmazza meg az amúgy kivételesen jó publicisztikákban.
    Mégis, ha meg kellene neveznem hazánk legobjektívebb hírforrását, akkor a kuruc.infót mondanám.
    Az Echo TV pedig részben kormánypropaganda és úgy is kell kezelni, vagyis aszerint kell szűrni az ottani infókat.
    Pl. Bayer Zsolt a h*lye show-jában nagyon helyesen ekézi a libsi agymenéseket, ellenben a kormánypárt seggében rendesen elmerül. A Háttérkép Bogár Lászlóval és Boros Imrével teljesen korrekt, ha nem belpol a téma. A Sajtóklub Lovas István halála után meglehetősen sz@r lett főleg a végletekig talpnyalú Huth Gergellyel... és lehetne sorolni.
    A jelenlegi magyar kormányt saját és sokszor az ellenzék retorikájában is antiliberális jelzővel illetik, ami nem igazán felel meg a valóságnak. Magyarországon csak néhány szélsőjobboldali mozgalom (pl. Pax Hungarica Mozgalom, Magyar Nemzeti Arcvonal) és a demokratikus (ezért valamelyest konformista) Mi Hazánk Mozgalom antiliberális. Oké, ennek vannak fokozatai, de ami/aki a liberalizmussal bármiféle kompromisszumra képes, azt én nem nevezném már liberalizmus-ellenesnek.

    Sajnos a legtöbb ember könnyen megvezethető, mert nincs olyan műveltsége, aminek segítségével átlátna a szitán. Önmagában a (manipulált) hírek özöne és a hasonszőrű kultúra hamar átformálja a világképet a jelenlegi koreszméhez idomulva uniformizálja azt. A nyugati világ emiatt "veszett el" végleg (ideológiailag), ahogy szoktuk mondani, de pl. hazánk is nagyon közel van a visszafordíthatatlanhoz. Európában talán a szláv nemzetek bugyraiban van valami remény, valami maradék tradíció, amivel restaurálni lehet az elhagyott értékekeket, bár bizodalmam/hitem a magyarságban van.
    A műveltség része kell legyen a világirodalom széles portfóliójából válogatott, kimagasló művek sora, de más művészetek történeti megismerése, mint pl. zene, festészet.
    Aki ezekből kimarad, szerény véleményem szerint az nem nevezhető kultúráltnak (vagyis műveltnek), mert hiába a természettudományokban való jártasság (igen, ez is fontos), ha a bölcsészettel hadilábon áll. Minderre jön a vallás (nekünk a kereszténység) és a filozófia (itt mint előszoba) utáni teológia. A széles spektrum itt is kívánatos. Érdemes megismerkedni más vallásokkal, más világszemlélettel.
    Szoktam olvasásra ajánlani Karl Marx néhány művét, vagy éppen a Talmud részeit, ellenben a Main Kampfot magam nem tudtam végigolvasni - bevallom -, mert olyan unalmasnak és ferdítésnek találtam.
    Szerintem általában az ember nem kritizálhat valamit, amit nem ismer pontosan, ezért törekszem több aspektusból, több szemléletet "befogadva" tájékozódni. Úgy gondolom, hogy aki a holokauszt-revizionista irodalmat nem ismeri, nem ítélkezhet afelett és vica versa.
    A történelemben zajlott és a mára ható folyamatok (puzzle-darabok) is csak ezek után láthatóak, addig fel sem sejlenek.
    A hab a tortán - legalábbis ebben a korban és kultúrkörben - a tradicionalizmus, ami a kirakóst pontosan kirakja. Ezzel a létszemlélettel az aktuális MTI/Reuters stb. torzítások helyett és ellenére a lényegre koncentrálhatunk.

    Ezt most nagyon összecsaptam, de remélem érthető. Szinte minden mondatot még ki lehetne fejteni. A liberalizmusnak is több értelmezése van, én tradicionalistaként közelítettem meg stb.



    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2018.10.11. 21:58:37