• kvp
    #6
    "Mindenféle munka egyetlen célja, az ember fogyasztási igényének kielégítése. Vagyis akár fogunk dolgozni, akár nem, fogyasztásképesnek kell maradnunk, mert különben nincs értelme bármit termelni, gyártani."

    Csak a tokevel rendelkezo embereknek kell fogyasztaskepesnek maradniuk, ugyanis ha az o osszes igenyuk ki van elegitve, akkor toluk az emberiseg maradek 99.99%-a nyugodtan ehenhalhat. Egy kelloen automatizalt termelesi lanc eseten csak a gazdagok altal hobbibol megtartott szemelyzet (muveszek, cseledek, stb.) maradhatnak meg. Ugyanugy ahogy ma is mar csak hobbibol tartott lovak vannak, mivel a termelesben a nagytokesek kivaltottak oket. Ez ugyanugy megtortenhet a sima fizikai munkasokkal, majd kesobb limitaltabb mertekben mindenki massal is.

    Ket oka lehet annak ha ez nem kovetkezik be. Az alturista nagytokesek megmentik az emberiseget es mindenkinek joletet biztositanak (hat hogy is mondjam ez nem valoszinu), a masik hogy a mernokok nem lesznek hajlandoak olyan szintu automatizaciot letrehozni ami a sajat letuket is veszelyeztetne. Erre mar latunk peldakat es ez ellen a legtobb nagytokes nem igazan tud vedekezni, legfeljebb szepen lassan terjesztik az automatizalast a szellemi (pl. mernoki) teruleteken, hogy az azt letrehozo mernokoknek se nagyon tunjon fel hogy sajat maguk ellen dolgoznak.