• bunny
    #3
    Linus és a Linux baja, hogy nem járta be azt az utat, amit a legtöbb zseni piacon sikeres munkája. Ez úgy néz ki, hogy a kocka kitalál valami újítást, megvalósítja ... aztán jönnek azok az emberek, akik tudják, hogyan kell népszerűvé, vonzóvá tenni és pénzt csinálni belőle.
    Nagyon szép és jó dolog az openszósz, de az igazság az, hogy a legtöbb műszaki zseni nem üzletember, sokszor azt se tudja, mi kell az embereknek. Emellett sok esetben az amit kitalált hülyeség, viszont egy apró csavarással meg máris aranybánya.
    Pont a napokban megy a szilíciumvölgyről egy sorozat vmelyik ismeretterjesztő csatornán, ott pont ezt feszegetik, hogy a legtöbb ma már iszonyat pénzt hozó ötlet kitalálója sose vitte volna el a népszerűségig az alkotását.
    Pl. a twich elődje a justin.tv eredetileg arról szólt, hogy a készítője saját életét közvetítette online. Egy ember élete. Pont. Aztán lehetővé tették, hogy mások is megtegyék. És végül észrevették, hogy mennyien nézik azt, hogy más játszik, úgyhogy megcsinálták játékra kihegyezve és hopp, beindult a pénznyomda.

    Ha Linux elvonatkoztatott volna az opensource ingyenes linuxtól, átadta volna a megfelelő embereknek akik csináltak volna belőle egy valóban piaci oprendszert, akkor simán odaverhetne akár a windows-nak is. Tudom, most is vannak fizetős disztribúciók de az más.

    Hiszen van élet a windows-on kívül, nézzük csak meg az almákat. Teljesen inkompatibilis a windows-zal, mégis életben van, mert az apple nyomja a népek meg eszik az almát telipofával. A linux mögött is kialakulhatott volna egy desktop háttér, és akkor nem csak a szerver piacon lenne tényező.