• kvp
    #8
    Ha jol latom sokan keverik az MI fejleszteseket a kommunizmussal. Raadasul egyikhez sem ertenek igazan.

    Az MI fejlesztesnel egyetlen dolgot donthet el biztosan az ember, hogy kifejleszti-e vagy sem. Ha meg se probaljuk, akkor biztos nem lesz, ami egy egesz jo vedekezesnek tunik. De tul sokan probalkoznak vele...

    Erzelmi intelligenciarol nem tudom minek beszelnek, valoszinuleg az ilyen fejleszteseknek az lenne a lenyege, hogy emberibbnek tunjon a szoftver viselkedese. Erzelmek felismereseben a mostani MI-k mar most jobbak mint egy atlagos autista. Itt en nem latok gondot.

    "Én most is megrendelésre MI-t programozok, nem tudom hogy a profik meddig jutottak, de nem tudom elképzelni hogy egy emberi gondolkozást valaha is megfognak tudni csinálni. Az MI valójában egy program mint pl a word helyesírás ellenőrzője: eseményre - reakció, semmi több,"

    Az emberi gondolkodas, azaz ontudat teljesen fuggetlen a klasszikus szakertoi rendszerek mukodesetol. Egy neuralis modellre alapulo rendszer mar kozelebb jar. Megfelelo fuzzy logikaval illesztve mar akar ontudatnak is nevezheto, bar inkabb csak egy butabb bogar szintje korul jarunk. Es igen, ha piszkalod, megprobal elmenekulni vagy visszautni. (ez jellemzoen akkor gaz, ha valami erosebb robotban fut a szoftver) A lenyeg, hogy az MI-nek ezen aga kozelebb van a Sims nevu jatekhoz mint egy szakertoi rendszerhez.