• ostoros
    #63
    Akkor a szádba rágom.
    Én azt állítottam hogy ugyanúgy megváltás ígéretekkel dolgozik a mai technohívő, mint bármely más vallás. Te ezt nem cáfoltad. Hanem megerősítetted egy újabb párhuzammal.
    Mert mit írtál?
    Ezt:
    " Vagy térjünk vissza a hagyományokhoz akkor eltűnik minden gond hisz régen minden jobb volt. "
    Mely mondatnak jelentése az, hogy régen minden szarabb volt, na de most, hogy eljött a megváltó vallás, minden faszább.
    Csak, van egy kis probléma. MINDEN VALLÁS UGYANEZT ÁLLÍTJA! Hogy ők az igazi ami előtte volt az meg hamis, ósdi tévelygés!

    A kereszténység előtti vallások szarok, elmaradottak, és kegyetlenek/barbárok, aki Jézus előtt született, pokolba ment, stb.
    A kommunizmus hozzáállása a múlthoz? Ugyanez! Régen csak elnyomottak és elnyomók voltak, stb.
    Modern liberalizmus? Még a hagyományőrzőktől is világgá mennek, mert nem a jelenkor csodás világát dicsőítik!

    Szóval én felhoztam egy erős párhuzamot, ami nem is párhuzam, hanem azonosság, te pedig ezt megerősítetted egy másik párhuzammal, amit köszönök ugyan, de nem értem miért vágod magad alatt a fát? Aki a fát maga alatt vágja annak pedig megnevezése: hülye.

    A hozzászólásod második részére is reagálok. De igen, pontosan erről van itt szó, a technohívők várják a messiást. Pont mint más vallások (ez már a harmadik párhuzam) Már megnevezése is van, mesterséges intelligencia. Neve még nincs, de majd csak lesz, Skynet, vagy akármi.


    Szerk: negyedik párhuzam a vallási intolerancia más konkurens vallásokkal szemben, ami bizony sok technohívőt is lefed sajnos. Ahogy a kommunizmus nácizmus, karaszténység, iszlám, libsizmus, mind utálja a többit, mert konkurenciát lát bennük!
    Utoljára szerkesztette: ostoros, 2018.09.24. 11:34:02