• TokraFan
    #15
    "A burkolat egyáltalán nem esztétikai szempontok miatt kerül rá egy ipari gyártásban használt gépre, hanem komoly funkciója van"

    Komoly funkciója _IS_ van! Ezt a funkciót azonban betölthetné egy darab marha ronda szögegyenes és festetlen rozsdamentes acéllemez is, amit Pista a műszak végén ráheggeszt és kész. Ezzel szemben itt egy porszórt vagy égetett festéssel ellátott, színeiben is harmonizáló, esztétikus és vizualitásában is csodálatosan átgondolt tervezésről van szó, sajnálom, ha számodra ez nem nyilvánvaló! 2018-at írunk, nyilván nem fognak kézművesek mintákat hímezni rá, a stílusok változnak, nevetségesen is nézne már ki egy mai modern gyárban a 100 évvel ezelőtti stílus (annak ellenére, hogy magam is rajongok az antikvitásért és bizonyos korai építészeti stílusokért).

    "a bulvártudományos sajtó (pl. sg) vízióitól még olyan messze van, mint a fúziós energia használata."

    Nem lehetsz túl téjékozott, ha a 3D nyomtatást fejlettségi szintjét a fúziós technológiához hasonlítod. A 3D nyomtatás már ma is aktívan jelen van az iparban, persze elsősorban nem a sorozatgyártásban hanem a prototípus készítésben, teáht a kutatás-fejlesztési szakaszban vagy kisszériás gyártásnál.

    A vallásos gondolkodók nem képesek megérteni, hogy a technológiai fejlesztés egy folyamat! Nem csettintésre megy. A Wright fivéreknek még csak 12másodpercet sikerült repülniük, mára 115évvel később pedig már kis túlzással rutinná vált még az űrutazás is. Majd a 3D nyomtatás technológiája is eljut egyszer oda, amikor képes lesz teljesen kiváltani a forgácsolást. Már ma is több, egymástól gyökeresen eltérő 3D nyomtatási technológia létezik, és rengeteg kutatás zajlik az ágazatban. Szépen ki kell várni, amíg a kutatás-fejlesztés, a kísérletezés és a vonatkozó technológiák fejlődése el nem éri a szükséges szintet.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.09.17. 00:37:00