• Andrevv
    #54
    Szerinted csak a torrent tölt vissza adatot? :)) Azt hiszem kicsit le vagy maradva. Barlangban éltél az elmúlt néhány évben? :) Nézz egy kicsit körül, az új videó-streameknél már nem csak le, hanem fel is töltenek a kliens programok amióta ez lehetségessé vált akár böngészőkben is, külső programok használata nélkül. Játékok, programok már p2p megoldásokkal frissítik magukat, sőt a Windows 10 is a hozzád legközelebb tálaláható gépekről tölti le a frissítéseket, hogy ne terheljék a szervereket. Az új, feltörekvő közösségi oldalak (pl. Mastodon) is végzett a primitív központosított technikákkal, mindenki csatlakozhat a föderációhoz és egymás közt folyamatosan mennek az adatok. Hamarosan már a böngészők is előnyben részesítik a p2p le/feltöltéseket, lassan mindegyikben van beépített torrent-szerű kliens (lásd Tourch, Brave), beépített VPN (pl.Opera), stb. Miről beszélek? Amíg azt se tudod mi a DHT, PeX, LSD, addig nem csoda hogy nem érted miről beszélek. A torrent már nincs korlátozva a névadójához, már mindenki átemelt bizonyos technológiákat a saját megoldásukba. Te is töltesz fel és nem is tudsz róla. Próbáld úgy használni a netet, hogy letiltod a feltöltéseket, csak http requesteket engedélyezz. Le leszel bénulva.
    Mindez teljesen legális, senki se lop semmit, persze lehetséges, hogy valami nem engedélyezett másolat bekerül a rendszerbe, de ha azt se lehet tudni kitől származik, attól én még nem fogom kidobni a gépet az ablakon. Most ezt valószínólég nem érted, de peer discovery vagy exchange következtében akármikor átmehet a tudtom nélkül olyan adat/elérhetőség a gépemen, ami nem legális forrásból származik, ettől még nem loptam semmit, ezért lett fontos a VPN, mert a törvények elavultak, a technológiai fejlődést pedig soha nem fogják utolérni. A virtuális világban soha sem lesz mindent ellenőrizhető diktatúra, akármennyire is szeretnék a komcsik.
    Az EU közben pedig ezt csinálja: . Azok a bürokrata patkányok azt se tudják mi fán terem a számítógép, nem hogy belemerüljenek a részletekbe. Ott a pénz beszél, ahogyan a nagy pénzes bácsik fütyülnek, ők úgy dudálnak.
    Muszáj megjegyeznem, hogy én nem akarok lopni semmit, a lelkiismeretem patyolattiszta, de védekezni kell a hülyeséggel szemben, legyen az valami idióta törvény vagy bármilyen érdekképviselő jogász aki logikát mellőzve támad.