• Andrevv
    De te hiába mondod a jogi dumáidat ha halvány lila gőzöd sincs a kapcsolódó technológiákról. Téged nem ismerlek, ezért nem megyek bele komolyabb személyeskedésbe, de úgy általánosan a jogászokkal ez a nagy baj, hogy annyira hülyék és digitális analfabéták, hogy nem látják a fától az erdőt. Ha van egy számítógép, hozzá internet és vannak hozzáértő igazan okos emberek, ott nincs olyan hogy ki, hol mit csinált. Teljesen mindegy, hogy egy átlagember mennyire ért a gépekhez, az emberek nagy része egy zombi a nagy hálózatban. Mindenki tele van szunnyadó trójaiakkal, átjátszó kémprogramokkal, stb. Ha akarnám most vagy legalább 10 idegen ember gépéről tölthetnék le bármit a netről és oszthatnám meg a nagyvilággal, pedig soha nem csináltam semmit, csak egyszerűen kitanulmányoztam, hogy melyik program mire képes és milyen gateway vagy dns szerverekhez kell hozzáférnem (amire szintén megvan a módszerem), hogy átirányítsam a forgalmat egy több csomópontos VPN szerver hálózaton keresztül a saját gépemre (most is egy román, tengerparti végponton vagyok). Pedig én nagyon kis ember vagyok a témában, és mégis minimális erőfeszítéssel nagy problémákat tudnék okozni ha akarnék, és közben soha nem kapnának el. Mindenhez egyetlen törvényt sem kellett megszegjek, legalábbis mostanig, és nem is fogok, mert ez kb olyan mintha lenne a kezemben egy kés, csak éppen arra használom amire kell, nem pedig olyanra amire nem szabad. Megvan az eszköz, megvan a módszer és megvannak a buta emberek, a jogászokkal az élen. De nem mindenkinek van lelkiismerete és ha tudja, hogy lehetetlen őt elkapni, akkor bármi megtörténhet. Na ez a nagy büdös helyzet. Az aktuális jogi rendszer egy nagy baromság ami csak az ártatlanoknak árt és csak a nagy troll-cégeknek kedvez. Ilyen témákban csak olyan emberek tudnának helyes törvényeket hozni, akik biztonságtechnikailag a toppon vannak (igazi hackerek, én közel sem vagyok az) és egyben jogot is végeztek kitűnő eredményekkel. Legyünk őszinték, ilyen emberek nagy valószínőséggel nincsenek. A jelenlegi pancserek meg csak ennyire képesek.