• TokraFan
    "Kiemelsz néhány sort a környezetéből és leírod ugyanazt újra és újra"

Mert a lényeget még mindig nem értetted meg, hiába írom le újra és újra. Az érveid pedig hibásak, semmi közük a valósághoz, sok esetben teljesen értelmetlenek, csak sajnos ezt sem érted meg. Olyan ez, mintha én folyamatosan magyaráznám neked, hogy 2+2=4 mert nem érted, miközben te azzal érvelnél, hogy 2+2 az miért 5.

"Azok a szavak, hogy szerzői jog, és per, nem érv. Az senkit sem érdekel."

Akkor értelmezésed szerint, egyetlen törvényt sem kell betartani, mert azok is csak szavak, azokat is ember találta ki?? Te jó ég... Van egy szerzői jogi törvény, ez pont olyan jogerős, mint bármilyen más törvény.

"ha tudtodon kívül, véletlenül megosztasz valamit, vagy letöltesz valamit egy kattintással és nem nézel utána, hogy ki, mit, miért, és azért te elítélhető vagy"

De nem érted, hogy ez elsősorban akkor gond, ha üzleti célból felhasználod? Az meg teljesen természetes, hogy a nem általad létrehozott tartalmat valaki más hozta létre, tehát NEM A TIÉD, vagyis mielőtt fel akarod használni, neked kell utánajárni, hogy megteheted-e! Ez marha egyszerű...Szoftverek esetén megtalálod az alkotót, mert minden szoftverben benne van (ahogyan a license feltételek is). Egy dal esetén pár kattintás és beazonosítja a rendszer, kinek a szerzeménye, vagy fogod és megkérdezed az Artisjus-t. Utána lehet járni bárminek. Ha pedig nem találod meg a jogtulajdonost, akkor nem szabad felhaasználni, mert nem rendelkezel engedéllyel. Kénytelen vagyok hatvanezredszerre is leírni, mert nem érted, pedig faék egyszerű az egész. Ami te alkotsz azt korlátlanul felhasználhatod, amit nem, az ALAPVETÉS SZERINT NEM A TIÉD, tehát NINCSEN JOGOD ÜZLETI CÉLRA FELHASZNÁLNI. Ennyi.

Látod milyen hülyeség így értelmezni a dolgokat mint ahogyan te szeretnéd?

Jaj szent Jézus...Nem én szeretném így értelmezni, hanem ez a joggyakorlat, ezt mondja ki a törvény! Megjegyzem, az állatokra, növényekre nem vonatkoznak az emberi törvények, úgyhogy sajnos itt is keversz össze-vissza mindenfélét a fákkal meg a levegővel.

"Tessék egy darabka egy programomból"

Nem tudom, te milyen programozó vagy, de éppen a programok azok, ahol nem csak egy kész szoftvertermék, hanem még egy külön kódrészlet is lehet jogvédett! Nézz már utána, nekem már nincs kedvem ezt részletezni, mert láthatóan nem értelemből, hanem érzelemből beszélsz. Olvass utána a szerzői jogi törvénynek és akkor majd megérted, hogyan működik. Bár az eddigiek alapján valószínűleg abból sem fog menni...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.09.27. 00:34:50