Andrevv#33
Kiemelsz néhány sort a környezetéből és leírod ugyanazt újra és újra, olyanokra amire már válaszoltam, érveltem, de nem vetted figyelembe. Azok a szavak, hogy szerzői jog, és per, nem érv. Az senkit sem érdekel. Azokat ember találta ki. De van logika és egyértelmű, egyetemes igazság (vagy ki hogy nevezi), amiket semmi sem írhat felül. Ha a jogászok azt mondják, hogy ha tudtodon kívül, véletlenül megosztasz valamit, vagy letöltesz valamit egy kattintással és nem nézel utána, hogy ki, mit, miért, és azért te elítélhető vagy, akkor az nagyon nincs rendben. Ha ez van, akkor rossz a rendszer és mindent meg kell tenni ellene. De nem hiszem, hogy ez így lenne, nem hiszem el, hogy ennyire barmok legyen a jogászok, akármennyire is utálom őket. Ha engem ítélnének el ilyesmiért, akkor azt jelenti semmi értelme a törvényeknek, mert ha az egyik rossz, akkor a többi is az lehet, és talán hajtóvadászatra indulnék mindenki ellen aki felelős, főleg ha nincs veszíteni valóm. Persze van aki tényleg bűnös, pl az említett online megnézhető tartalmak amiket szándékosan feltesznek egy szerverre és reklámokkal keresnek rajta pénzt, azokat ítéljék el, nem érdekel, de ami simán szerver nélküli megosztás, ugyanúgy mint ha valakinek a fülébe súgnál valamit, nincs semmi köztes közvetítő, ott nincs az a logikus magyarázat, ami bűnössé tehetné a feleket.
Az az állításod, hogy a digitális világban semmi sem ingyenes, minden egyes bit tulajdonjogával tisztában kell lenni, mindent tudni mindenről mielőtt használod, ez egyszerűen netto baromság. Már ne haragudj, de ezt nem tudom szebben mondani. Ha az ember mindig abból indul ki, hogy semmi sem ingyenes, akkor ne vegyél levegőt, mert az valaki tulajdona, a fáké amik termelik az oxigént, vagyis a fák tulajdonosaié, mert még az oxigén sem terem csak úgy. Bemész valahova, keress valakit akinek fizetni kell, mert nem feltételezheted azt, hogy ingyen beléphetsz oda. Látod milyen hülyeség így értelmezni a dolgokat mint ahogyan te szeretnéd?
Tessék egy darabka egy programomból: "54 68 69 73 20 70 72 6f 67 72 61 6d 20 6d 75 73 74 20 62 65 20 72 75 6e 20 75 6e 64 65 72 20 57 69 6e 33 32", hogyan deríted ki, hogy lemásolhatod-e vagy sem? Ismétlem, az egy oltári nagy baromság, hogy amiről semmit sem tudsz (a digitális világban), ahhoz nincs jogod. Nem autót lopok ember, de ha tehetném, azt az autót lemásolnám magamnak. Két teljesen különböző világot értelmetlen összehasonlítani. Ahol a fizika törvényei sem érvényesek, ott az ember addig alkotott törvényei sem azok, nem vagyunk istenek.
A reklámos téma teljesen mellékes, nekem nem tetszik az üzleti modell, ezért felőlem teljesen meg is szűnhet a TV is. Utóbbit hamarosan le is mondom, mert nem elég, hogy a kereskedelmi adók pénzt kérnek a szolgáltatótól, így tőlem is, de még reklámokkal is zaklatják az embereket, ráadásul hülyítik is a népet egy-egy műsorral. Na ezért kellene bezárni az összes politikust, aki TV-n keresztül hazudik és manipulálja az embereket, de nem, mert az nem ütközik a szeretett szerzői jogodba, hát kapják be mind, vagy ahogyan a Prodigy mondá vala, "Fuck 'em and their law" :)
Ha még van kedved írni, akkor kerüld azokat a szavakat, hogy törvény, jog, per, és csak logikával próbálj érvelni, különben semmi értelme az egésznek.