• wraithLord
  #61
  Miért van az, hogy egy 'iPhone vs. androidos telók' vitára kattintva mindig megtalálom az "irigy" szót valamelyik kommentben, és hogy azt az esetek 100%-ban mindig egy iphone-os írja? Ez valami végső vitaeszköz?
  Az Apple csak úgy csinál, mintha valami presztízsmárkát árulna, valójában már egy ideje ugyanaz, mint a többi, picit drágábban - ha a konkurencia csúcskészülékeit nézzük. Egy androidos flagship semmivel sem szarabb, mint az iPhone (leszámítva az Android nyilvánvaló szoftveres hátrányait).
  Az meg természetes, hogy van egy csomó ember, aki nem szerződéssel veszi a telefont, és nem hajlandó 200-300k-t költeni egy szaros okostelefonra, legyen az akármi. A kiakadás is legfőképpen a nyugati kultúrába ivódott indokolatlan és irritáló Apple sznobizmusnak és csőlátásnak, a (vélt vagy valós) önjelölt (magától az Apple-től eredeztethető) felsőbbrendűségi komplexusnak szól. Nyilván nem minden Apple felhasználó ilyen, valaki csak használja, mert bevált neki, és nem akar ilyesmivel érdemben foglalkozni (mert ugye az androidos szegmens kicsit bonyolultabb).
  Irigységről szerintem (remélem) max. a tinédzserek körében lehet beszélni, akik két táborra oszlanak: azokra, akiknek megveszik a szüleik az iPhone-t, és azokra, akiknek nem. Aki saját keresettel rendelkezik, az azt vesz magának, amit akar, Apple cuccokat is bárki vehet. Max. ha kevés a keresete, akkor valami más dolog rovására megy, ami lényegesen fontosabb lenne, mint hogy milyen okostelefonnal pózol az utcán.

  Amit tényleg nem tud bárki megvenni, azok a tényleges presztízscuccok, pl. a többtízezer dolláros presztízs divatmárkák/designcégek által gyártott okostelefonok krokodilbőrrel, 24 karátos arannyal, gyémátberakással stb.-vel, nem az iPhone. Ezeket azoknak gyártják, akiket frusztrál, hogy nem tudják mire költeni a másodpercenként egy átlagember féléves fizetésével gyarapodó vagyonukat. És ezt is csak a nyugati kultúra embere irigyli, aki nem tudja, hol az elég.