• overseer-7
    #37
    "A konteok nagy része orbitális faszság (chemtrail, haarp, szíriuszi gének, laposföld, stb)"

    Igen ez egy nagyon érdekes jelenség. Ismerem a jelenség okait és következményeit.

    Erre a másik oldal akik "hisznek" azt kezdi el bizonygatni, hogy a pénzhatalom és más hatalmak a történelemben, már nagyon régóta a médián keresztül dezinformálja a lakosságot. Legendákat találnak ki és terjesztenek.. amiknek szerepük van. Hazugságokat találnak ki és tartanak fenn, hosszú időn keresztül is.

    Ők azt mondják, hogy a chemtrail, haarp, szíriuszi gének, lapos föld, belső föld, rákemberek, gyíkemberek, földönkívüliek stb.. mind egy fajta legenda.. történet.. úgynevezett hírelhárítás és dezinformáció.

    Azt a szerepet tölti be, hogy elterelje a közbeszéd figyelmét pár olyan folyamatról ami összefüggésbe hozható hatalommal és összeesküvéssel.

    Ezekben a legyártott legendákban.. hírekben általában, nem minden esetben közös, hogy a hatalommal, a világgal, világot érintő dologgal, összeesküvéssel és valamilyen bűnténnyel kapcsolatosak..

    pl chemtrail.. vannak hatalmas emberek, akik bántani akarnak minket és ezért permeteznek minket, hogy rákosak legyünk, betegek legyünk, gyermektelen meddővé váljunk..stb Mindenki tudja, mégsem tesznek semmit stb.. bűnténnyel, hatalommal, világgal, összeesküvéssel kapcsolatos FALS HÍR.. hazugság.. kitaláció VALÓBAN.

    A folyamat hasonló, analóg lehet a farkast kiáltó juhász esetével.

    Minél több ilyen hülyeség (összeesküvés) elmélet van jelen a társadalomban.. annál jobban titokban lehet tartani és DISZKREDITÁLNI lehet .. EGY olyan történetet ami nagyon sok pontban.. esetben egyezést mutat a valósággal.
    Amiben szintén hatalmas emberek szőnek összeesküvést, követnek el bűncselekményeket.. és a tevékenységükkel kihatnak a világra.

    Tehát a legendák szerepe itt az, hogy a valóságot is csak MESÉNEK.. történetnek, egy véleménynek.. elméletnek tartsák az emberek.
    Miközben extenzíven használják az oktatásban és a médiában az "összeesküvés" címkét.. mint egy olyan információ ami hiteltelen.

    A legenda szerepe azt elérni, hogy ne cselekedj.. elfojtja a társadalmi és politikai energiákat...