• weine
    #34
    "Meg akarom érteni, hogy általában az ember.. miért nem veszi észre.. miért látja, gondolja másképpen"
    Ez szimpatikus hozzáállás, máris nagyobb kedvem van beszélgetni veled :)

    Magamról tudok beszélni és azokról, akikkel ezekről beszéltem.
    Én alapból nem hiszek el dolgokat, muszáj mögé nézzek,elhelyezzem a kis világomban észérvek alapján.
    A konteok nagy része orbitális faszság (chemtrail, haarp, szíriuszi gének, laposföld, stb)

    Amit nálad érzek, az a hit. A hinni akarás valamiben. Lehet ez Jézus, Fidesz, chemtrail, 50 ezer éves magyar rovásírás, boszniai piramis, Arvisura, iszfahani kolostor vagy a háttérhatalom(HH). A hittel bíró emberekkel szemben nem lehet észérveket felsorakoztatni, nem hallgatnak rájuk, mert hitük van, nem tudásuk.
    Ha alaposan kielemzed,hogy téged miért fogott meg a HH, találhatsz bőven olyan dolgokat, amik sejtelmes utalások, megalapozottság nélküli vélemények vagy éppen ténybeli tévedések, ferdítések.
    Ezek viszik félre az ítélőképességedet. Ha ezeket felismered, és megpróbálsz forráskritikával élni(ki mondta, miért akarhatott ilyet mondani, származik-e ebből előnye, stb) akkor ha nem is fogsz többet tudni a dolgokról, de legalább kicsit reálisabb képet kapsz.

    A net veszélyes, mert nem rágjaa szádba, mi a rossz, mi a jó, mi a hülyeség és mit lehet komolyan venni.
    A ruszki propagandától elszármazva manapság már mindenki, aki véleményt akar formálni, egy dolgot tesz: elbizonytalanít, hogy a teljesen egyértelmű igazságot se annak éld meg, hanem kételkedj mindenben. Ez politikai oldalról rossz, azonban az az előnye, hogy az emberek remélem elkezdenek kritikusan gondolkozni, nem bekajálni minden hírt, hanem belegondolni, gondolkozni.