• kékherceg
  #8
  Most már igen. A végét nem, mert már az elején olyan következtetéseket vontak le, amik nem állták meg a helyüket. Nem tudom miért így kell felépíteni egy cikket. De ha már ilyen felületes voltam, megkerestem az eredeti cikket, aminek ez kb. a fordítása és szintén nem rendelkezik semmilyen forrásmegjelöléssel, de sebaj, mert a google a barátunk, így megtaláltam az eredeti cikket. Ami más számokkal, és nem teljesen ezzel a végkövetkeztetéssel zárul.

  A 25 egészséges embert kétfelé osztották, placebot és probiotikumot szedőkre. Ezek közül a az egyik részénél befogadó volt a szervezet, a másiknál nem. Már ez is kicsit más, mint ami a végkövetkeztetésnél lejön.

  Na most jön a 46 másik páciens, aki valójában 21, mert sikerült csórikámnak a 21-et meg a 25-öt összeadni a BBC-nél. Őket 3 csoportra osztották. Az egyik semmit nem szedett, a másik probiotikumokat, a harmadik meg olyan bacikivonatot, amit magából az adott ember bélrendszeréből szereztek meg az atnibiotikum kúra előtt. A probiotikum ugyanúgy megtapadt, mint a többi vagyis egy antibiotikum kúra után segíti a az immunrendszert abban, hogy megvédje a szervezetet, csak elvette a helyet, azoktól a baciktól, amiket a test termel. Az tartott több ideig ilyenkor, hogy visszaálljon a bélflórában az a felosztás, ami azelőtt volt. De ez nem jelenti azt, hogy semmi értelme szedni.
  A végkövetkeztetés az, hogy olyan probiotikumokat érdemes adni, ami a szervezetben megtalálható a megfelelő felosztásban. Persze ehhez egy csak kolonoszkópiára vagy endoszkopiára van szükség minden megfázás előtt...

  Utoljára szerkesztette: kékherceg, 2018.09.24. 23:06:19