• kiralysanyi
    #53
    "Bemegy az állat a kapun ahol már előtte hónapokig átkelt, vagyis semmi félelemérzete nincsen mert fogalma nincs arról, hogy ma megy át rajta utoljára. Kap egy nagyfeszültségű áramütést, ami azonnal végez vele. "

    Itt azért néhány apróság kimaradt. Pl. kimegy a "kapun", felhajtják a teherautóra (ha nem megy magától, akkor ütik-verik-szúrják-vágják), elviszik a vágóhídra (ha szerencséje van a jószágnak, akkor nem messzire, nem melegben), lehajtják a teherautóról (ha nem megy magától, akkor...), aztán stresszelve kivárja a sorát, majd ezután jön a sokkoló.
    A nosztalgikus házi horror meg már rég a múlté. Nálunk pl úgy működik, hogy nem megfeszített hurokkal a szájában kiterelem a jószágot az ólból, ha kiért rántok egyet a hurkon, az állat reflexből hátralép, a hentes meg lesokkolja. Mire felfogná hogy baj van, már öntudatlan. Ha valami oknál fogva nincs szükség a vérre, még egyszerűbb a dolog. Odacsalom a disznót az ólajtóhoz, a hentes benyúl a sokkolóval, és már kész is.
    Más a helyzet, ha nem saját célra történik a vágás, hanem a feldolgozott hús kereskedelmi forgalomba kerül. Ilyenkor nagyjából az történik, amit az első bekezdésben leírtam...