• bundasjezus
    #47
    Fordítva történt. Először jött a zöld forradalom, aminek következtében a gépesített mezőgazdaság hatására a termésátlagok irgalmatlanul megnőttek, élelmiszerbőség lépett fel. A társadalomban ez népességnövekedést okozott. Ez azóta is tart, de most már kénytelenek vagyunk rengeteg élelmiszert előállítani, mert sok éhes szájat kell etetni. De nem úgy kezdődött a dolog, hogy lett hirtelen sok éhes száj és azokat meg kellett etetni.

    A természet kegyetlen, farkastörvények uralkodnak. Ez csak számunkra furcsa dolog, pedig valaha mi is ezek szerint a törvények szerint éltünk. Nem a természet a gonosz, hanem mi vagyunk gyengék.

    Hagy hozzam neked példának a házi disznóvágást. Gyerekkoromban rengeteg disznóvágáson és az azt követő disznótoron vettem részt. Ez egy nagyon szép, régi hagyomány. Meg van a maga menete, szinte szertartás. Egy ügyes böllér és néhány markos legény gyorsan leterítette a disznót. Igen, ki kellett véreztetni a disznót. A vérét pedig megsütötték. Még a körmét is felhasználták, abból itták a pálinkát. Semmi sem veszett kárba, csak a béltartalom, amit kipucoltak a disznóbélből. Népünnepély volt a disznóvágás, ha lehetett névnappal, születésnappal kötötték össze. Összehozta a családot, közösséget épített.
    És a disznó mindig hatalmas becsben volt tartva! Nevet adtak neki, becézték, simogatta a gazda, büszke volt rá. Tragédiával ért fel, ha valamiért elpusztult az állat. De nem csak a disznóval volt így, hanem a többi haszonálattal, baromfival is. Le kéne szállni a magas lóról és végre tisztelni nagyapáink, dédapáink életmódját, szokásait, a falusi emberek életét, mert nem voltak hülyék.
    Attól, hogy most egy elidegenedett, fenntarthatatlan, személytelen, koszos városias életmódot él a világ és ezért iparilag kell élelmiszerrel ellátni, hát hagy ne hatódjak meg. Az ipari forradalom előtt és egy darabig még utána is, stabilan 1 milliárd főt tudott eltartani a régi típusú mezőgazdaság. Igaz, hogy hús csak vasárnap volt az asztalon, de mindenki evett húst, csak ritkábban, cserébe volt becsülete az ételnek. Ma nincs becsülete az ételnek, mert nem a verejtékünkkel termeljük meg, mint dédapáink, így nem vagyunk képesek értékelni.
    Ma közel 8 milliárd ember él a Földön. Ez 8 milliárd éhes száj. Nem az élelmiszertermelés a probléma, hanem az, hogy ilyen sokan vagyunk.

    "Ezerszer inkább az ipari módszer, mint ez a házi horror ami egy igazi tömény állatkínzás!"
    Ember...Fogalmad sincs miről beszélsz.