• TokraFan
    #43
    "Az a kistermelő, aki a piacon árulja a tojását - beleértve Mari nénit, aki a fölösleget adja el a piacon - nem tápot ad a tyúkjainak."

    És ezt te honnan tudod? Mindegyiket ismered személyesen? Személyes tapasztalatom még a nagyszüleim szomszédjáról van, akik piacra hordták a tejtermékeiket, túrót, sajtokat satöbbi. Egyszer átmentem hozzájuk valami miatt, és bevittek a pincébe, ahol a kotyvasztás zajlott. Olyan irdatlan büdöset én még nem éreztem, szerintem az összes létező sarokban rohadt már valami, vagy penészedett (nem nemes penészre gondolok természetesen). A késztermékek egyébként tetszetősek voltak, direkt rámentek a szittya hangulatra, lenvászon borítás az üvegcséken, magyar zászló mindenhol, szóval erősítették a nemzeti öntudatot a termékdesign-ban. Ha a piacon látom, talán még kedvet is kapnék hozzá, de így, hogy láttam hol készül ami a dobozban van, messzíről elkerülöm. Részben ezen "élményem" hatására nem bízom meg egyik piacos árusban sem. A házi készítés kockázatos, még annyira sem lehetek biztos benne, hogy milyen a minőség, mint az ipari esetén.

    Egyébként a tojás még hagyján, de mi van az ilyen-olyan kotyvasztott cuccokkal? Ha csak abból indulok ki, milyen koszos kezű öregek árulnak sokszor a piacon, már önmagában semmi kedvem bármit megenni abból, amit előállítanak.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.09.03. 22:17:50