• bundasjezus
    #40
    Én csak a saját és a közvetlen környezetemben lévő tyúktartásról tudok beszámolni. Természetesen nem csak zöldet kapnak a tyúkjaim, hanem kukoricát, búzát és olyan konyhai maradékot, apróra tört tojáshéjat, amit meg tudnak enni és szeretik is. De tápot, gyógyszereket és mesterséges dolgokat nem kapnak. Azt egy percig sem állítottam, hogy többet tojnának mint egy iparilag nevelt tyúk, de a családom szükségleteit bőven fedezi a tojásmennyiség amit tojnak. Akikre rálátásom van és tudom, hogy tartanak tyúkokat, ők sem táppal etetik őket. Az egész mondandómnak csak annyi a lényege, hogy tudom, hogy az enyémeim mit esznek, ráadásul változatosan esznek és nagyon tápláló, egészséges tojásokat adnak. Ez nekem bőven elég.

    Nekem van lehetőségem saját magam által termelt tojást enni, ezért élek is vele. Ha másnak nincs lehetősége, az sem probléma, mert a piacokon, vagy házaknál ugyanúgy hozzá lehet jutni az finom házi tojásokhoz. Persze utána kell járni, mert át tudják verni az embert, de alapvetően ez egy megoldható feladat.

    Engem egyszerűen taszít az ipari léptékű állattenyésztés. Nem vagyok fanatikus állatvédő, de nem veszi be a gyomrom azokat a körülményeket, ahogyan ott az állatokat tenyésztik. Ettől függetlenül én is rá vagyok szorulva a szupermarketekben kapható termékekre, mert se időm, se tudásom, se lehetőségem nincs minden élelmiszert magamnak előállítani, de ahol lehet, ott törekszem a lehető legtermészetesebben előállított táplálék elfogyasztására.