• dyra
    #20
    Miért kell összemosni a dolgokat? Azért mert leírod, hogy működik a gazdaság komcsi vagy? A Profit abból keletkezik, hogy vagy megspórolják a munkaerőn vagy a beszerezésen és ezt általában monopóliumok tudják megcsinálni vagy nagyobb cégek. A kicsik árversenyeznek gyorsan kimúlnak.

    Most azok dolgoznak a legtöbbet akik a legkevesebbet keresik. Egyszerű matematika. Kicsit hozzáadott értékű a munkájuk vagyis, hogy legyen elég pénzük sokkal többet kell dolgozniuk.

    Nem lehet megoldani az emberiség problémáit ebben a gazdasági rendszerben. Az iparnak nem érdeke visszafogni a termelést. Sőt az embereknek sem érdeke. Nekem se.

    A többi személyes hülyeségedre nem reagálok, egyszerűen leírtam, hogy most a túlzott profit elvárás miatt még az olyan maradék nyesdék húsból is virsli lesz amit a régi emberek még az állataiknak sem adták volna oda, vagy a gumicukor csontból készül a teheneket kizsigerelik, stb..

    Ez mind azért van, mert nekik is egyre többet és egyre jobban kell gyártaniuk, hogy a profitjuk szinten legyen vagy növekedjen. Ami igazából senkinek nem jó, mert a föld pusztul, a lakosság szemetet eszik és plusz sokkal több szemét keletkezik. De ezek a cégek mind azokat a kistermelőket szorították ki a piacról akik évszázadokig évezredekig látták el kajával az embereket.

    Szóval van a piac működése meg van a társadalmi érdek. Hosszútávon a kettő nem fog tudni együtt mozogni.