mcganyol#10
Végre valaki, aki érti mit hívunk ma mesterséges intelligenciának. Túl van misztifikálva az amit jelenleg ezek tudnak, szó sincs önálló gondolkodásról, csak hogy bizonyos célokat úgy tud elérni egy gép, hogy nem tudja előre a lépéseket kb.
Akit érdekel annak szerintem érdemes némi elméleti képzés azért (nem kell túlzásba vinni), főként matek. Akinek a parciális deriválás nem mond semmit az nem fogja érteni a hibavisszaterjesztést, hogy miért működik (ez pedig a machine learning v deep learning alapja, hogy hogyan "tanulnak" a neurális hálók). Ettől egyébként lehet ai rendszereket fejleszteni, igazán jó frameworkok vannak, de a basic concept nem lesz meg, hogy hogy működik és akkor képzeleg az ember ilyeneket hogy terminátor és gondolkodik a gép, meg új vágyai és ötletei lesznek.
Képzéshez bármely egyetem előadásai nyílvánosak bárki számára, csomó tök jó online kurzus is van (ingyenesek közt is). Szerintem 100óra befektetéssel az is megérti akinek a matekhoz se sok köze van. És tényleg jó állások vannak, ha valakit a téma érdekel. Szóval hajrá :) Utoljára szerkesztette: mcganyol, 2018.08.30. 21:32:59