• kvp
    #3
    A torvenyi szabalyozas csak tuzoltas, de hasznos. Ismerosi korban az elso egyeztetes elotti preventiv rendrakasnal derult ki, hogy a baratnom anyja a baratnom neven levo kartyat hasznalja, mig o egy total ismeretlen nevu emberet, akirol kis nyomozassal kiderult, hogy az apjanak az egyik munkavezetoje volt par evvel korabban es az o regi ceges kartyajat kapta meg amikor kellett neki egy szam. Most mar legalabb mindenki a csaladjukban a sajat neven levot hasznalja.

    Persze aki illegalisan akar kartyat szerezni, az tovabbra is hajlektalanon keresztul vesz feltoltoset, de legalabb a kozponti nyilvantartas miatt feltunik ha egy ember neven sok kartya van, masreszt legkesobb egy ev mulva megszunik a szam.

    Eredetileg egyebkent feltoltesenkent akartak ellenorizni, ami nem is lenne olyan rossz megoldas, csak tul sokba kerult volna. Plusz ha valaki masnak akar feltolteni, akkor hivatalos megbizasi is kellene hozza, ket tanuval. Nem eletszeru, bar nem veletlen, hogy az sms-es feltolteseket probaljak allamilag kinyirni. A techologiailag korrekt megoldas egyebkent a bankkartya es a telefonkartya osszevonasa lenne, tehat a sim kartyak kvazi egy-egy bankszamlahoz tartozo kismeretu bankkartyak lennenek. Ez akkor lenne biztosithato ha a rendes bankszamlaval nem rendelkezo emberek kaphatnanak hozza allami bankszamlat. Kinaban is hasonlo a helyzet, csak ott kihagytak a hagyomanyos bankokat es a telefonokhoz tartozik a bankszamla. A jovo egyebkent erre mutat, egyszerubb es biztonsagosabb is, sot sok helyen mar a szemelyi es a bankkartya osszevonasa is kiserleti fazisban van, ami lehetove tenne, hogy minden emberhez a szemelyi azonositja alapjan meg lehessen nezni a neven levo osszes bankszamlat, bankkartyat, telefonszamlat es telefonkartyat.