• leeloodallas
    #5
    Autóipari vezető csak bullshitelni tud. Egy folkszvágenes pedig jellemzően csak terel, hogy addig se a világátb.szó botrányaikról írjanak.

    Amiről beszél, az kb. nulla ráfordítással, akár utólag is implementálható. Internetet a kocsikba! Pfff...

    A másik, hogy a formaterven is látható hipermodern, fullelektromos, nagyon hiperzöld, "okosautó" minden, csak nem előrelépés. Pusztán egy másik iparág fejlesztéseit veszik át, és a legegyszerűbb dolgokat is rosszul. Egy gyári navival simán eltévedsz, közben a legfosabb kínai telefonnal odatalálsz bivalybasznádra is. De ez már havonta érkező frissítésekről álmodik.

    Meg aztán valóban kell ez? Hogy az autó villogjon, ciripeljen, pláne magától menjen?

    Az önvezetés egy baromi nagy zsákutca. Arra ott a tömegközlekedés, amit szintén fejlesztenek (nem Agyarországon...). Ott is van wifi, és nagyjából ennyi az, amit tudnia kell egy közlekedési eszköznek. A többik megoldja mindenki a saját telefonján.

    Az autóiparnak inkább arra kellene koncentrálnia, hogy megbízhatóbb, valóban környezetbarát megoldásokat találjon. A kínai bazár stílust nem kellene erőltetni - lásd pl. a BMW-t, akik nagyjából a teljes identitásukat eladták egy kis plusz profitért.

    Nagyon nem jó az irány, amerre haladnak, de sajnos lesz annyi ostoba gyökér, aki kifizeti a "prémium" felárat - ma, amikor egy operkorza is prémium akar lenni, csak mert olyan fícsörökkel tömik tele, amik 10-20 éve csak a legfelső kategóriában létezett, ott is parasztvakítás jelleggel.... -, így minden megy tovább.

    Hányinger az egész...