Ezekkel maximálisan egyetértek. De szerintem ne keverjük a dolgokat, attól hogy a különbségek genetikai, vagy életmódbeli, környezeti meghatározottságúak attól a különbségek még létezni fognak.
Ha kiderül az, hogy a meghatározottság kultúrális, attól még ugyan úgy kezelni kell azokat a konfliktusokat, ami egy ország lakosságának vegyes összetételéből fakad. Az marha kevés hogy dehiszen minden ember egyforma, az iszlám hívei kifejezetten sértve érzik magukat, ha egy hitetlen gyaurral egy kalap alá veszed őket. Barátkozhatsz az oroszlánnal, de a meggyőzés módszere kevés ahhoz, hogy vegetáriánus életmódra térítsd.
"A rassz szerinti besorolast alavetoen csak a gencsoportok alapjan lehet csak nezni, ez az ami targyilagos. Nem jelent IQ vagy fizikai teljesitmeny szerinti besorolast, hanem csak sima nepcsoportok szerintit. "
Ezt most nem értem. Azt akarod mondani, hogy a kugyafajták, amelyek ugye azonos fajhoz tartoznak, nem is különböznek fizikai, vagy intelligencia tulajdonságaikban? Hát dehogynem, pont ezért hoztuk őket létre!
Az egyes emberi népcsoportokat is érte különböző hatás, ami azt eredményezte, hogy genetikailag is azonosíthatókká váltak, bizonyos markkerekkel, de leginkább, hogy különbségek alakultak ki köztük. PC BS, hogy ezek a különbségek intelligenciára nem érvényesek!
Tovább menve : azt nem tudjuk 100%-ra kimondani, hogy melyik gének felelősek az intelligenciáért. Ez azonban nem azt jelenti, hogy akár genetikai, akár környezeti, kultúrális hatások miatt nincs különbség.
Azt előre vetíteni, hogy az emberek keveredésével mi lesz, szerintem szájenszfiksön. Nyilván nem tudjuk, hogy mi lesz. Én azonban azon a véleményen vagyok, hogy a genetikai kevertség és egyfajta azonosság, nivellálódás nem eredményez automatikusan világbékét, meg a kultúrák közötti konfliktusok eltűnését.
Véleményem szerint a kultúra mindíg újra teremti önmagát, mindíg neki áll differenciálódni. Ha az országok méretét nézzük, vagy az ott lakó nemzetek lélekszámát, akkor valahol 1-2 milliós főnél alakul ki az a szint amit teljes értékű nemzetnek nevezünk (nyelvvel, intézményrendszerrel, kultúrával. Azonban ennek vannak felső határai is. Ilyen szempontból a németek nagyon jó példát jelentenek, mert németország továbbra is saját identitással rendelkező tagállamok összessége. Ha lesz is világállam, akkor is egy diferenciált, alrendszerekből álló szervezet lesz és annak ezek az egyes alrendszerei ezek az önálló identitással rendelkező közösségek.
A világbéke kritériuma nem az, hogy összelapátoljuk az embereket egy nagy olvasztótégelybe bízva abban, hogy az így okozott kaotikus állapotok majd letisztulnak. Az ember genetikáját, alapvető kultúrális ösztöneit, képességeit kéne megváltoztatni, ahhoz, hogy így legyen. A keveredéssel semmi nem fog megváltozni, csak a régi alrendszerek, gyak nemzetek (pár milliós/pár tíz milliós közösségek) újra kialakulnak.