• NEXUS6
    #28
    "A tudományos élet nem fogadja el, az IQ teszt jelenleg is vitatott dolog. A nagy cégek meg sokszor asztrológusokat is alkalmaznak, és hadseregek sem az eszükről híresek, hány példát lehetne hozni, hogy hány áltudományos baromságokkal kísérleteztek? Kecskebűvölő filmet megnézésre javasolnám, a hadseregek intelligenciájáról...."
    Nem tudom ezeket a faszságokat honnan szeded, szerintem olvasd el legalább a wiki idevágó szócikkeit. Ha azokat elfogadod akkor kb van közös alap ahonnan kiindulunk, ahogy látom addig erről a témáról tök értelmetlen vitatkoznunk.
    A Kecskebűvölők az viszont kiba jó film volt, ráadásul igaz történet alapján készült. XD
    Amúgy rólad egy másik film jut eszembe, Az interjú, az a rész amikor a csávó leszállt a repülőről É-Koreában majd elkezdett beszédet mondani, hogy nem az a lényeg, hogy ki sárga, fekete, barna bőrű, hiszen belülről mindenki fehér! ;)

    "És van ezekre az objektív dolgokra kutatás, hogy valóban így van? Eddig egyetlen kijelentésedre sem sikerült tudományos forrást hoznod..."
    Mennyire felülreprezentáltak a népesség arányahoz képest a feketék a sportban, a zenében, és sajna a börtönökben? Ezekre azért van statisztika. A zenei érzéket, egyes elemeit, meg nem egy túl bonyolult dolog ahhoz, hogy mérjék. Szerintem ha kodálymódszerű zenei oktatást kaptál alsóban, akkor te is ki tudnál találni egy ilyet.

    "Nyugodtan ismételgetheted mit mondott, de attól még nem lesz tudományosan igazolt az interjúban elmondott rasszista kirohanása. Szóval te sem tudtál tudományos bizonyítékot hozni, hogy ilyen különbség létezik, ezért ismételgeted, mint mondott. "
    Mondom legalább a vonatkozó wikit olvasd el.
    Szal ismétlem, bizonyos kutatások, tanulmányok mutattak ki különbségeket, ez kb tény. Azon lehet vitatkozni, hogy ezek miből fakadnak. És én sem foglaltam ebben állást.
    A fekete az nem fehér! Rassziszmus ezt kimondani? Az a gáz, hogy az antirasszizmus ma már nem azt mondja, hogy az emberek különbözőek és ezt el kell fogadni, hanem tudományosan mért valós tényeket támad azokon a területken, amelyek valamiért (politikailag) cikik, ide sorolom az IQ kérdését, vagy a bűnözést, de akár a szexet is.