• Irasidus
    #27
    Senki nem állította, hogy nincs különbség, már a gyereked és közted is van különbség, viszont több közös dolog van bennünk mint különbség, és éppen azért bármilyen mesterséges csoportosítás is alkalmazol, egy "egység" lesz. De felhoztál nem valódi, áltudományos, különbséget is, ilyen Watson "különbsége". Watson azt állította, hogy a feketék kevésbé intelligensek mint a fehérek, vagy, hogy nagyobb a libidójuk. De ha azt is állította volna amit írsz, még mindig nem látom a publikációt, a bizonyítékot rá. Nyugodtan ismételgetheted mit mondott, de attól még nem lesz tudományosan igazolt az interjúban elmondott rasszista kirohanása. Szóval te sem tudtál tudományos bizonyítékot hozni, hogy ilyen különbség létezik, ezért ismételgeted, mint mondott. Had idézzelek téged: "Nézd én lexarom" - addig amíg nem tudja bizonyítani az állítását. Ennyi. Az IQ-teszet te hoztad be, #22 #21, én meg sem említettem az IQ amíg te nem beszélté róla. Szóval az érzésed téves.

    "Nem mindegy bizony, viszont a zenei képességek elég jól mérhetők, abszolút hallás, ritmus érzék, zenei hangok sorrendjére vonatkozó memória, vokalitás, hogy adja vissza... Ezek mérhető OBJEKTÍV dolgok, és csak kevéssé fejleszthetőek szerintem."

    És van ezekre az objektív dolgokra kutatás, hogy valóban így van? Eddig egyetlen kijelentésedre sem sikerült tudományos forrást hoznod...

    "Az IQ teszt valamilyen formáját, ismerve annak korlátait az egész tudományos élet elfogadja, a cégek is alkalmazzák, vagy épp a hadseregek, ahonnan az egész indult, mert ezekkel jól megállapítható, hogy XY vajon milyen jellegű feladatokat képes ellátni, és milyeneket nem egy gyárban, vagy a seregben."

    A tudományos élet nem fogadja el, az IQ teszt jelenleg is vitatott dolog. A nagy cégek meg sokszor asztrológusokat is alkalmaznak, és hadseregek sem az eszükről híresek, hány példát lehetne hozni, hogy hány áltudományos baromságokkal kísérleteztek? Kecskebűvölő filmet megnézésre javasolnám, a hadseregek intelligenciájáról. De beszéljünk egy kicsit az IQ-ról. Az intelligencia teszt, meg annyira tudomány, mint bármilyen önkényesen definiált, és önkényesen mért dolog. Maga az intelligencia meghatározás is problémás, vannak kutatók akik szerint több intelligencia is létezik, mint amit az IQ teszt mér. Ezeket összetett-intelligencia faktornak nevezzük. Vegyük észre, hogy az IQ teszt csupán a matematika-logikai készséget méri, amiből az intelligenciára következtetni csak akkor lehetne, ha azt mondjuk, ez egyenlő az intelligenciával. De ez korántincs így. Az IQ teszt, ami már önmagában sem egységes teszt, hanem különböző statisztikai, eloszlási módszerekkel dolgozik, vagyis legyen bármilyen bonyolult is, egy vásári bóvli, nem tudományos. IQ száma egy viszonyító szám, ami egy relatív mutató, és ez maga a intelligencia definíciója az IQ tesztben. Magyarul (az IQ-teszt szerint) az intelligencia az, amit az IQ teszt mér; és mit mért az IQ teszt? Az intelligenciát! Ezt körkörös érvelésnek hívjuk. Az IQ teszt az önkényesség netovábja.

    "Kutatóktól függően mondjuk legalább 7 különböző, egymástól független, egymást nem helyettesítő kognitív területet különböztetnek meg, amire külön mérőszámot lenne javasolt alkalmazni (akár külön a zenei képességeket is)."

    Ez a 7 különböző kognitív képesség, igencsak bulvár.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.08.29. 05:58:46