• NEXUS6
    #15
    Még jobb példa szerintem a különböző kutyafajták esete. Azért azt a vadászatot megnézném, amikor egy vizsla helyett egy csivavát viszel, vagy terelőkutyának puli helyett a mopszodat küldöd. :D

    Az emberi rasszok képességeinek megkülönböztetése azonban NEM biológia, hanem politikai kérdés. Lehet itt erőlködni, hogy dehát nem, akkor is ez a nyilvánvaló valóság. A DNS-t felfedező Watson is kifejtette, hogy sok problémánk az Afrikai helyzet kezelésében abból gyökerezik, hogy ugyan úgy kezeljük a feketéket, mintha fehérek lennének. És mindezt még megfejelte, hogy nem a fizikai képességüket, hanem kifejezetten az intelligenciájukat jelölte meg. Na hát itt aztán kiborult a bili rendesen.
    Hiába mentegetőzött, hogy ő csak tiszta jószándékúan tudományos tárgyilagossággal a probléma megoldása érdekében nyilatkozott. Késő, elásta magát, autentikus hozzáértés, Nobel-díj ide, vagy oda.

    Szerintem a rasszizmusnak nem az a vége, hogy ugyanakkorát hazudunk a feketékről, mint a fehér testvériség hívei a fehérekről, hanem amikor valóban elmondjuk és elfogadjuk a különbségeket, sőt mi több az esetleges gyengeségeket is. És amikor már mindez végül senkit nem érdekel.