• Irasidus
    #11
    Több bibi is van azzal amit mondasz. Az egyik, hogy (nem degradálólag mondva, hanem tényleg) te az általános iskolás faj fogalmát használod (miszerint: egymással szaporodni képes egyedek, amik egy fajba tartoznak), ami természetesen egy végtelenül leegyszerűsített, ámde téves faj fogalom (mint az általad is hozott példából látható, zebra-szamár keverék is rácáfol). De nagyobb probléma, hogy faj fogalmának elég sok meghatározása létezik, és nincs általános érvényű meghatározása - azaz nincs olyan fajfogalmunk amivel minden élőlény leírható lenne! Klikk. A biológusok az úgynevezett taxon fogalmát használják helyette, ha nem elég leegyszerűsítve értelmezni, hanem valódibb rokonsági fokokat szeretnék meghatározni. És ezen módszer szerint sincsenek jól elkülöníthető fajok, csak átmenetek, vagyis a faj fogalma leginkább egy spektrumom helyezkedik el, mintsem jól körül határolt módon. Sőt, a horizontális géntranszfer miatt jól elkülöníthető élőlénycsoportok is genetikai tartalmakat hordozhatnak egymásból. Így ennek meghatározásában - azaz genetikába - is van egyfajta önkényesség.

    Az futós példád sántít, ugyanis nem azért futnak jobban, mert ehhez alkalmazkodtak, hanem mert egész gyerek koruk óta futottak, és egyetlen kiugrási lehetőségük a nyomorból, az, hogy valamilyen sportot választanak. Nézd meg a futókat, nagyon hasonló neveket fogsz találni, mert nem is annyira távoli közösségekben élnek. Ráadásul ez nem egész afrikára vonatkozik, leginkább Kenyára, mivel ott van egy olyan állami rendszer ami támogatja kora gyermekkorban - főleg futásra szakosodott - tanulókat. Külön iskolákban képzik őket. Magyarul a kulturális háttér sokkal fontosabb, mint gondolod. Indiai matematikus nem is kevés van, szóval a teóriád bukott. Ausztrália őslakosságának, a kulturális háttér miatt nincs nagy számú tudományos pályán mozgó kutatója. Ugyanis abban a kultúrában nem ez a fontos. De ugyanígy a cigányság körében sem fontos a taníttatás, az iskolázottság (tisztelet a kivételnek), hanem inkább a zene, család, és régebben a kézműves termékek.

    "A régebbi időkben elfogadott volt, hogy a gyengébbet nem segélyezték. hanem agyonütötték, a nőket pedig hazavitték, hogy keveredjenek. "

    A nácik is gondolták.Tévedek. Klikk.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2018.08.27. 19:33:46