• llax
    #31
    Márkás konfigoknál teljesen más árakkal számolj. A low-end cuccokat Te is nagyon nyomott áron kapod meg, a kereskedők sem sokat keresnek rajtuk, a többin mindenki szeretne nagyot kaszálni. A gyár kapujában jóval kisebb az árkülönbség a 128-as és a 960-as között, egy DELL vagy Lenovo nem a magyar kiskereskedőtől rendeli. Amikor a terás SSD itthoni kisker ára nem 25, hanem inkább 30-35 körül lesz, gyártói beszerzésnél nem kizárt, hogy már olcsóbb lesz, mint a hibrid megoldás.

    Van az a furcsaság, amikor a kiskereskedők drágábban adják az OEM procit, mint a dobozosat. Ehhez képest az OEM beszerzési ár, mondjuk 50.000 darabra a nagyobb prociknál talán fele sincs a dobozos kiskerárnak (és még mínusz áfa is). Nem véletlenül dobálták ki a nagyobb cégek tömegesen 2-3 éve pl. a sok i5-2400-at, amikor még Gizike titkárnőnél csak boot alatt látott 10%-nál nagyobb terhelést. ...és nem véletlenül vettek 4-5 évvel korábban olyat. Nagyban minden más!


    Még egyszer: A világon legyártott PC alkatrészek többsége brand gépbe kerül. A HDD gyártókapacitás leépítése "áttörés nélkül" is folyamatban van, nem tudni még, mi lesz a vége. Ne legyen úgy, de majd ha terás esetén 25 vs. 35 lesz a kérdés, könnyebb lesz dönteni...

    És még valami: Sokan úgy reagálnak (stílusból következtetve), mint ha a meglévő HDD cseréje kötelező lenne...