• llax
    #15
    A személyzet nélküli tesztrepülésre szánt Dragon 2 júl.12.-én érkezett meg Floridába. Ott már gyakorlatilag csak tárolják az F9-cel összeépítésig.
    A hozzá való "beszállófolyosót" tegnapelőtt tették fel az indítóállásra, gondolom a személyzet nélküli tesztet is teljesen kiépült kiszolgáló hardverrel akarják elvégezni. Amíg dolgoznak az LC-39A-n addig onnét rakéta nem indulhat, a kész állapot még odébb van. Az LC-40 jelenleg nem alkalmas a Dragon 2 indítására.

    Csak kicsit kutakodni kellett, meg is lett a csúszás egyik oka. Továbbá vannak arra utaló jelek, ami szerint az F9B5 boosterek (vagy 2. fokozatok?) gyártása sem az elképzelések szerinti ütemben halad.
    Az építkezősdi valahogy nem megy SpaceX-éknél. Az LC-39 átalakítása is jelentős késésben van (mostanra, augusztusra, a tervezett tesztrepülésre kellett volna elkészülnie). A 2016-ban felrobbant LC-40 újjáépítése fél évvel tovább tartott a tervezettnél, a saját tulajdonú indítóállás még az építés kezdetekor tervezett befejezéshez képest is több, mint egy év csúszásban van (igaz, azt már annyira nem is siettetik).
    Utoljára szerkesztette: llax, 2018.08.22. 22:00:49