• wraithLord
    Senkit nem érdekel, merre járok. De az már mindenkit érdekel, hogy a tömeg merre jár, mit csinál, mit lehet nekik reklámozni, mit lehet nekik eladni, mivel lehet őket megvágni, lehúzni... és ugyan senki se szereti ezt saját magára mondani, de én is a tömeg része vagyok.
    Ezt még mindig nem lehet megérteni? A multikat érdekli, hogy mit csinál a tömeg, a tömeget emberek alkotják, és a tömegről úgy szereznek adatokat, hogy a tömeget alkotó emberek adatait begyűjtik (+ pénzért csereberélik, de ez most nem kapcsolódik szorosan ide). Bár nem feltétlenül foglalkoznak ezekkel az adatokkal személyekre lebontva, hanem statisztikát csinálnak belőle, de a tevékenység "gyümölcsének" én is a részese leszek, illetve létezik olyan is, hogy "privát szféra" (vagyis bocs, már nem létezik).

Nem titkosügynökösködik itt senki, és nem a rendszertől kell félni elsősorban, a rendszernek elég nagy az ingerküszöbe, és kb. szarik rá, hogy mit csinál és mit dumál az egyszeri ember (a multik már talán nem), mert úgyis "bedarál" a tömeggel együtt.

De tulajdonképpen az is egy problémaforrás, amit te felhoztál, mert ha egy szervezet félre akar valakit tolni az útból, akkor elég csak leszedni egy vinyót a polcról, és még az is rajta van, hogy éjszaka hányszor mentél ki a klotyóra. Régebben ez nehezebb volt, mert előtte meg kellett figyeltetni, ez most automatikusan megy 24/7 az okoskütyük segítségével.
    Ha szerinted önmagában minimum nem nyugtalanító, hogy valaki, akinek semmi köze hozzá, többet tud rólad, mint te magadról, az érdekes viszonyulás a valósághoz. (Nem túlzás, az ember az életének egy átlagos időszakában már arra se emlékszik, hogy az előző hét ötödik napján mit csinált, viszont egy csomó cégnek évek távlatában naplózva van minden, amit csináltál, okostelefon esetében pl. minden szenzoradat, márpedig már a leggagyibb okosteló is elég használható minőségű és aránylag sokféle szenzorral rendelkezik. Plusz állítólag a kamerák és a mikrofon is befigyel egy-két kíváncsiskodó app-fejlesztőnél, mint infógyűjtő eszköz... :D)

Ha szükség van rá, bármikor 5 másodperc visszakapcsolni a nagy pontosságú helymeghatározást.