• wraithLord
    Én eleve GPS only-ra raktam a helymeghatározást, és így városban általában nem tudja a telefon, hogy hol vagyok. Előtte méterre pontosan tudta a telefon mindig a WIFI, 4G, többi mobil hálózat stb. adataiból. Egyik app miatt állítottam át, aztán gondoltam, nem baj, ha nem tudja mindenki, hogy hol vagyok éppen, csak azt, hogy hol kapott a telefonom utoljára normális GPS jelet, úgyhogy úgy hagytam.
    Azóta minden app tök hülyeséget ad meg helyzetnek,úgyhogy talán ez megbízható olyan célból, hogy ne kövessen mindenki milliméterről milliméterre. :D

Amúgy én még mindig hajlok arra, hogy a Google tényleg elsősorban a kényelem miatt csinálja, amit csinál, mert azért valljuk be, egy vagon hasznos szolgáltatást, terméket nyújt... például a Facebookkal szemben - ha már NSA-zünk -, ami tényleg másra nem jó, mint áruba bocsátani az adatainkat, szokásainkat, tevékenységünket stb. piackutatás és irányított/célzott termékmegjelenítés végett... és önkéntesen csatlakozni az orwelli világhoz. Számomra semmit nem nyújt a Facebook, ami hasznos lenne, ez a különbség a két cég között, ha ugyanúgy "kémkednek" is. Mondjuk attól még valagba rúgni lehet őket, csak nehogy visszafele süljön el a dolog.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2018.08.15. 16:51:03