• dyra
    #9
    Meg is értem. Egy nemzetközi bányaipari cégnél vagyok informatikus. A vezetők már mind igénylik a home office infrastruktúrát (kisebb csoportvezetők is). A mobil telefonokra is igénylik a munkájukat megkönnyítő appokat. Ezen kívül a kicsi könnyen hordozható eszközöket.

    De több egyszerű logisztikai munkát végző alkalmazott is kapott laptopot holott a munkaköre nem igényelné ez azért történt mert sok a kisgyermekes anyuka - apuka, előfordul, hogy néha nem tudnak bejönni de olyankor lehetőségük van otthonról elvégezni a feladatukat. Ez figyelmesség a cég részéről és a kollégák szeretik ezeket a szolgáltatásokat.

    Egy modern cégkultúra véleményem szerint nem is nagyon nézhet ki máshogy, a prezentációknál is volt igény nagy TV-re a kisebb tárgyalókba. A kollégák használják ezeket az eszközöket, de 4500 lumenes FULL-HD projektorokat is nagyobb lelkesedéssel müködtetik mint a régi alig látható eszközöket. Az összes kollégánk IPS 24" monitoron ténykedik aki igényli és a cégvezetőség indokoltnak látja akár kettőt is kap. Hatékonyabbá teszi nem kicsit a munkát.

    Jabra kihangosítók minőségi fülesek álló (vagy állóra állítható) íróasztalok (gerincvédelem) ezek apró figyelmességek a cég részéről cserébe a kollégák lojálisabbak és nagyobb lelkesedéssel dolgoznak.

    Dolgoztam korábban más cégeknél, a legjobb helyek azok voltak ahol erre figyeltek.

    Ezek mellé jönnek a modern felhős szolgáltatások, manapság már sok videót osztanak meg egymással ami nem megy ki külső hálózatra. És ezen kívül is, hogy egy - egy fájlmegosztásnál, nem kell kérni az IT-t csinálja meg. A saját felhős környezetében a jogosultságokat a csoportvezetők/ és sok alkalmazott maguk állítják.

    Mobiloknál se érdemes zsunka telefonokkal bírkózni, iPhone problémamentes telefon nagyon jó kamerával jó app támogatással a cégünk azért is szereti mert kevés vele a kompatibilitási probléma de választható néhány androidos készülék is. Itt is a választás szabadsága örömmel tölti el a dolgozókat.

    Ilyen eszköztárral egyértelműen hatékonyabb és élvezetesebb a munka. Sajnos a magyar cégek ezt nem értik a legtöbb helyen az IT-n próbálnak spórolni. Nagy hiba véleményem szerint.
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2018.08.10. 09:05:30