• asgh
    #7
    Eredetileg az Oscat célja az volt, hogy egyfajta útmutatást adjon a nézőnek, hogy a felhozatalból melyik a jó film. Azaz bemutatták a művet LA-ben, az akadémiai tagok megnézték és kiválasztották azt, ami szerintük a lejobb. Eköré csaptak némi hepajt, így a nép figyelme a kiválasztott filmek felé fordult, a díjazott alkotók meg könnyebben váltak szaktekintélyé, sztárokká.

    Na ennek az időnek vége. Ma már social-influencerek mondják meg a tutit, meg a "top 1000 voter" az IMDB-n, illetve a filmek marketingköltségén múlik, hogy mekkora lesz a nézettség. A 9gag-nek komolyabb a kihatása a nézettségre, mint az Oscarnak, sőt az Oscar-ra is első sorban az esélyes, aki mögé a forgalmazó komoly "oscar kampányt" tol.
    Így viszont az Oscarnak mára amolyan visszaigazoló szerepe lett. Hú de milyen jól játszott De Caprio, könyörgöm adjanak már neki Oscart, szól a népítélet, az akadémia meg vagy ad, vagy nem. Aztán ha nem, akkor megy a köpködés, hogy minek is van még Oscar egyáltalán.
    Erre reagál most az új vezetés: lesz népszerű kategória, azt megkapja az, amire a legjobban gerjed a nép és mindenki boldog.