kalapos01#21
most mondjam azt, hogy tökéletesen igazad van? mert igen.
de lent nem ezt írta a kommentben a gyerek, hanem azt, hogy "SIPÁK, SIPÁK, SIPÁK", legalábbis én ezt hallottam. arról direkt nem is írtam, hogy tetszik-e nekem, hogy ez ilyen lesz, hogy érdekel-e a film stb. nyilván bízok benne, és nyilván az előzmények miatt nem vagyok annyira lelkes, de hátha meglepnek. csak én is a full retard hozzáállás ellen kelek ki, miszerint a férfiak le vannak húzva és nyakló nélkül a csajok, mert baromira nem úgy tűnik.
(amit írsz, amúgy az remek példa a T-vel és az Aliennel, amíg alig volt (ex-has: 5%) női karakter, addig persze, hogy nem zavart senki, lehetnék cinikus és mondhatnám, hogy azért, mert pont a megfelelő arányban voltak, de nyilván azért, mert nem volt téma. ha jó karakter, akkor jó karakter, kit érdekel bármi külsőség? de most egyrészt az történik, hogy az arány (az ex-has 5%) megugrik kicsit (ex-has 15? 20? 25%? mindegy, még így is kisebbség, csak ugye ez is 3-4-5-ször annyi), és máris megindul a hőbörgés és a nyaklózás (ami, ha valóban így van, akkor korrekt komment lenne, de nyilván hazugság), másrészt meg, és ez sokkal fontosabb, nem azért megy a hiszti, mert nagyon rossz lett egy karakter, hanem már előzetesen patakkönnyel siratja valaki a filmet és az azzal veszni látszó férfiasságát. igazán meg lehet várni, hogy szar legyen a film, és utána mutogatni. ha meg nem szar, akkor...) (más kérdés, hogy ha szar lesz a film vagy a karakter, akkor sem biztos, hogy férfiként jó lett volna.)
igazából az egész prekoncepciókról szól, és arról, hogy egyesek valami ágendát képzelnek a dolgok mögé, pedig tényleg csak arról van szó, hogy ma már kevésbé maradi hollywood, ma már be mernek vállalni olyan filmeket is, amik nem a régi ideálok szerint készülnek. egyes írók végre kiírják magukból azt, amit nem tudtak. most majd kiderül, hogy lesz-e értelme. de addig értelmes társalgás nem lesz, míg valaki képes azt, aki fel merészel szólalni a csordaszellem ellenében, rögtön mindenféle szélsőséges címkékkel felcímkézni. mert az ovi ott kezdődik, hogy valaki megkérdezi, hogy 'ez miért is baj? nem örülni kéne?', amire jön a fröcsögés. ergó ki kell hagyni ezt a tiszteletkört és rögtön fröcsögve indítani. és akkor megy pro és kontra a fröcsögés.