• Cyberdog
    Furcsa, hogy milyen dolgokat látsz bele egy egyszerű kérdésbe. Talán nem ártana egy kis önismereti tréning.

Nekem a kép nem tetszik ennyi, szerintem nem jó. Mit kell ezen túlmagyarázni?

A GIRLPOWER ellen sincs semmi kifogásom. Mivel manga és anime rajongó vagyok és ott aztán dögivel vannak női főhősök, mindenféle típusban.
    - Tomboy főhősnő...
    - Kicsi, de harcias,
    - Nagy, de békepárti.
    - Tsundere hősnő
    - Gender Bender főhősnő. Fiú volt lány lett, külső isteni vagy átok, vagy géneket megváltoztató fertőzés hatására.
    - Leszbikus hősnő
    - Hetero hősnő, leszbikus kapcsolatban
    - Hősnő semmilyen kapcsolatban
    - Gyerekhősnő
    - Erősnek tűnő, törékeny.
    - Törékenynek tűnő, de lazán feldug bárkinek a s*ggébe egy karót, miközben úgy pengeti mint egy gitárt.

S még lehetne sorolni. Hollywood sehol sincs még a női hősnők tekintetében. Sőt a hozzájuk kapcsolódó játék és ajándéktermékek tekintetében sem. Engem jobban zavar a kiszolgálóipar sztereotípiái, legyen szó játékokról, ajándéktárgyakról, vagy ruházati, divattermékekről.

Ha erős női főszereplőre vágysz, akkor néz anime-t, mert ott találsz sokfélét, míg Hollywoodban jelenleg a szuperhőskategória az egyetlen ami kimeríti a főhősnő fogalmát.

S szuperhíró filmet, meg alapból nem nézek, s nem a női főszereplő miatt.

Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2018.08.02. 20:15:23