• asgh
    #5
    "Ez főleg azoknak okoz nehézséget, akik ezeket munkához használnák, mivel a fotós, videós megbízásokra gyakran csak pár nappal korábban kapnak felkérést, de ennyi idő alatt esélyük sincs engedélyhez jutni - tette hozzá a szervezet vezetője."

    Ilyenkor kellene elmagyarázni az ügyfélnek, hogy hol húzódnak a határok. Ha céges bulira tüzijátékot rendelnek, arra sem kapnak egy nap alatt engedélyt.

    A gond megint a szabályok kijátszásával van: inkább megcsinálják illegálba, nehogy máshoz menjen az ügyfél, így viszont az ügyfél hozzászokik, hogy nem kell előre tervezni a drónozást. Megint csak azok kerülnek hátrányba, akik próbálják betartani a szabályokat.
    Ilyenkor viszont nem a szabályok enyhítése a megoldás, hogy hát had repkedjenek csak a kerted fölött, úgyse tudjuk elkapni őket, hanem a szabályokat kellene mindenkivel betartatni.
    Ha pl. a drónfelvétel felhasználását letilthatná a hatóság, ha a jogtulajdonos nem tudja bizonyítani, hogy megvolt a drónhasználati engedély a felvételhez, máris belemenne az ügyfél a hosszabb határidőbe, mert nem érné meg az egész projectet a drónozás miatt kockáztatni.