• kvp
    #3
    "Ez pediglen szarvashiba. Mintha az összes közúti jármű egy kalap alá esne a kerékpártól, a túlméretes kamionon át, a munkagépekig."

    Nem egy kalap ala, de pl. ha rajtam mulna akkor kozutra csak akkor mehetne ki biciklivel barki ha van legalabb egy A kategorias jogositvanya. Ha nincs, akkor csak bicikliut es csak lassan, mindenutt mashol pedig tolja maga mellett. Ezzel ugyan az osszes idosebb falusi embert gyaloglasra kenyszeritenenk, de valemennyivel kevesebb lenne a kozuti biciklis baleset.

    Na a dronok eseten biztosra mentek, engedely nelkul csak sajat tulajdonu zart terben lehet reptetni. A jatek kategorias dronokat ugyan lehetne maganteruletre es fejmagassagig engedelyezni, de jellemzoen az olcsosaguk miatt nincs bennuk megfelelo korlatozas hogy se magasra se gyorsan ne lehessen menni veluk.

    ps: Dron repteteshez sem kell feltetlen engedely, mint ahogy autovezeteshez vagy fegyvertartashoz sem. Csak ne kapjak el az embert, mert akkor jellemzoen megbuntetik. Igazabol egy jobb 10 kilos dron es egy vadaszpuska kozott nem is sok kulonbseg van az emberi eletre valo veszelyesseguk tekinteteben. Dront tartani megis lehet engedely nelkul (csak reptetni nem), szoval a torveny sokkal megengedobb mint a lofegyverek eseten.